Piekto rītu sals pārsniedz -30 grādus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmdienas rītā jau piekto diennakti pēc kārtas gaisa temperatūra vietām valstī noslīdējusi zem -30 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija.

- 32 grādu sals

Saskaņā ar uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» datiem -30..-32 grādi reģistrēti vietām Alūksnes, Apes un Valkas novadā, kā arī Vidzemes augstienē. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra bija Jelgavas un Zosēnu meteostacijā - attiecīgi -29,3 un -30,8 grādi.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -25..-29 grādiem, nedaudz mazāks sals bija Kurzemē, kā arī Ziemeļvidzemes piekrastē un Latgales dienvidaustrumos. Siltākā nakts tradicionāli bija Kolkasragā, kur sals nepārsniedza 19 grādu, turpretī Mērsragā reģistrēti -26,5 grādi.

Pirmdienas rītā Latvijā saglabājas pārsvarā skaidrs laiks, vairāk mākoņu ir Latgalē. Vietām dūmaka un sarma. Pūš lēns vējš, daudzviet - bezvējš.

Arī Rīgā auksti

Rīgā pārsvarā skaidrs laiks, vietām dūmaka, sarma un augsts gaisa piesārņojums, jo vēja praktiski nav. Gaisa temperatūra pilsētas centrā naktī un no rīta pazeminājās līdz -20..-21 grādam, citviet gaiss atdzisa līdz -22..-25 grādiem, Pierīgā - līdz -26..-30 grādiem. Starptautiskajā lidostā «Rīga» reģistrēti -27,7 grādi, tādējādi pārspēts iepriekšējais galvaspilsētas 6.februāra aukstuma rekords - 1985.gadā dokumentētie -27,4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -11,3 grādiem Kolkā līdz -18,2 grādiem Bauskā.

Pārspēti vairāki aukstuma rekordi

6.februāra minimālās gaisa temperatūras rekords sasniegts arī trijās LVĢMC novērojumu stacijās. Bauskā jaunais rekords ir -28,7 grādi, iepriekšējais bija 1965. un 1985.gadā reģistrētie -27 grādi. Dobelē par divām grāda desmitdaļām pārspēti 1985.gadā fiksētie -26,4 grādi, savukārt Pāvilostā šajā pašā gadā reģistrētais iepriekšējais rekords, -20,7 grādi, pirmdienas rītā pārspēts par diviem grādiem.

Skandināvijā lieli kontrasti

Lieli gaisa temperatūras kontrasti pirmdien vērojami Skandināvijā. Norvēģijā pirmdienas rītā reģistrēts gan 38 grādu sals vietām valsts ziemeļos, gan +5 grādi piekrastē, savukārt plkst.5 Somijā gaisa temperatūra bija no -3 grādiem piekrastē līdz -41 grādam Lapzemes ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu