Martā Rīgā koncertēs grupas "Onyx" dalībnieki (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12.martā ar vienīgo koncertu Baltijas valstīs pēc gandrīz pusotra gada pārtraukuma Rīgā koncertēs "hardcore hip hop" grupas "Onyx" dalībnieki, informēja kompānijas "Urbania Group" menedžere Dana Mazure.

Šoreiz Rīgā viesosies "Onyx" dalībnieki Fredro Stārs un Stikijs Fingazs, uzstājoties klubā "Essential".

Šogad "Onyx" aprit 20 gadu jubileja. 1989.gadā četri Ņujorkas Kvinsas rajona jaunieši apvienojās, lai radītu "hip hop" žanram pirms tam nezināmu virzienu - "hardcore hip hop". Ar ielu kultūras reālo atspoguļojumu savās kompozīcijās jaunizveidotais "Onyx" izgāja ielās un rajona klubos, ātri iegūstot popularitāti. Toreiz jaunie mūziķi ar atklātiem un tiešiem tekstiem mūzikā izraisīja masu sašutumu, taču netrūka arī tādu, kas novērtēja "Onyx" drosmi, un grupas albums "Bacdafucup" pirmajā gadā pēc tā iznākšanas tika pārdots vairāk nekā 2 miljonos eksemplāru.

Toreiz pretrunīgi vērtētais "Onyx" šobrīd mūzikas kritiķu vidū tiek uzskatīts par sava žanra klasiku. Pirms divdesmit gadiem "hardcore" virziens bija jauna, revolucionāra vēsma "hip hop" stila mūzikā, kas tradicionālajam repam piešķīra jaunu skanējumu un radīja virkni sekotāju visā pasaulē.

Kopumā grupa ierakstījusi sešus albumus un ilgi turējusies "Billboard Hot 100" topos. Pērn augustā grupa izdeva savu pagaidām pēdējo albumu "Cold Case Files", kā arī DVD formātā ir apkopojusi spilgtākos uzstāšanās brīžus, kas bijuši pēdējo 15 gadu laikā.

"Onyx" koncerts Rīgā notiks kompānijas "Urbania Group", kluba "Essential" un "Eiropas hītu radio" sadarbības projekta "The Club" laikā, kas paredz virkni dažādu stila mūzikas pasākumu klubā "Essential" ar pasaules līmeņa mūziķu uzstāšanos visa gada garumā. Projektā paredzēto pasākumu apmeklētājiem vecuma ierobežojumu nav, lai arī ikdienā nepilngadīgām personām ieeja klubā ir liegta.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu