Silta grīda virtuvē (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Virtuvē, kā zināms, cilvēki pavada lielu daļu sava laika. Darbdienās varbūt mazāk, jo pastāv iespēja uz ātru roku lielveikalā iegādāties kulinārijas izstrādājumus. Taču brīvdienās gan gribas ģimeni palutināt.

Virtuve ir arī vieta, kur nereti risinās aizraujošas sarunas. Vai esat ievērojuši, ka arī mājas viesību laikā daudzus cilvēkus piesaista tieši tērzēšana un diskusijas virtuvē? Vārdu sakot, virtuve gan tiešā, gan pārnestā nozīmē ir mājas pavards, kura glabāšana un sargāšana bijusi dzimtas pienākums no senseniem laikiem. Šī telpa ir mājas centrs un pamats, un katra saimniece sapņo par mūsdienīgu, ērtu un siltu virtuvi. Daudz darbu vienkopus

Virtuves telpa, salīdzinot ar visa mājokļa platību, parasti ir mazāka (ja vien nav atklātā plānojuma, kurā ēdiena gatavošanas zona apvienota ar ēdamistabu). Taču te mēs veicam daudzus un dažādus darbus - gatavojam ēst, mazgājam traukus, dažkārt arī konservējam. Viss jau būtu labi... tikai dažkārt problēmas var sagādāt grīda. Saprotamu iemeslu dēļ tā virtuvē bieži ir mitra un vēsa, un tas vairs nav patīkami.

Vissliktākajā gadījumā no regulāra mitruma atsevišķās vietās var pat sākt veidoties pelējums. Turklāt mitras grīdas parasti ir slidenas, un tas jau var būt bīstami - cilvēks var paslīdēt un nokrist. Taču no šīm minētajām nepatikšanām iespējams izvairīties.

Komforta iespēja

Accenta dizaineri informē: kā zināms, virtuvē var būt dēļu, flīžu, plastikāta, linoleja u.c. materiālu grīda. Katrai no tām ir savas priekšrocības un trūkumi, taču tikai grīdas apsilde spēs kardināli mainīt seguma īpašības. Protams, silta telpa ir tīkamāka un omulīgāka. Ar apsildāmās grīdas palīdzību palielināsies komforts, un ar drošo elektriskās apsildes sistēmu mikroklimats kļūs daudz labvēlīgāks.

Kabeļu sistēmas

Mūsdienās siltās grīdas ar kabeļu apsildes sistēmu ir jau samērā plaši zināma tehnoloģija. Tā ir pat izturējusi laika pārbaudi un daudzos mājokļos kļuvusi par ikdienas dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Accenta dizaineri uzsver, ka klasiskajās kabeļu apsildes sistēmās vadus vajadzēja izvietot izlīdzinošajā kārtā. Taču tagad tehnoloģijas ļauj tos izvietot tieši zem flīzēm, lamināta vai parketa.

Saglabājot savas priekšrocības, elektriskā apsildāmā grīda lieliski papildina kopējo mājokļa apsildes sistēmu. Turklāt, ja ārā nav sevišķi auksts, pietiek tikai ar apsildāmās grīdas radīto siltumu. Ar termoregulatoru palīdzību iespējams regulēt telpas siltuma režīmu, pieskaņojot to saimnieku vēlmēm.

Tas nav ekskluzīvi

Jāatzīmē, ka daudzās Eiropas valstīs apsildāmās grīdas sen vairs nav īpaša greznība, bet pavisam ikdienišķa lieta. Tāpat kā gāzes vai elektriskā plīts, ledusskapis, mikroviļņu krāsns u.tml. Arī pie mums daudzi cilvēki izvēlas apsildāmās grīdas - sanitārajās telpās, virtuvē, visā mājoklī. Tomēr Accenta dizaineri piebilst, ka nekas šai pasaulē nav absolūti ideāls. Runājot par elektriskajām apsildāmajām grīdām, būs lielākas izmaksas - šis apkures veids nav no lētākajiem. Turklāt grīdas nekad pilnībā neaizstās kopējo apkures sistēmu. Tāpēc nāksies izšķirties, vai un cik vērts maksāt par komfortu.

Izmantots materiāls no multiprese.eu

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu