Bērnu filmu festivāls "Berimora kino" (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolēnu brīvdienās, no 4.aprīļa līdz 12.aprīlim, kinoteātrī "Rīga" norisināsies jau 8.Rīgas starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimora kino", informēja festivāla rīkotāji.

Arī šogad festivālā iekļauto filmu vērtēšana tiks uzticēta bērnu žūrijai, kura festivāla noslēguma ceremonijā paziņos galvenās balvas - "Berimora Lielā spilvena" - ieguvēju, savukārt "Berimora Mazā spilvena" īpašnieku noteiks skatītāju balsojums. Jau sesto reizi festivāla laikā notiks arī "Berimora animācijas darbnīca", kurā bērniem tiks dota iespēja radīt pašiem savu filmu.

Apmeklējot festivālu, mazie kinomīļi kopā ar filmu varoņiem varēs ceļot gan laikā, gan telpā, apjaust sevī burvju spējas, iesaistīties aizraujošās avantūrās, līdzpārdzīvot varoņiem viņu priekos un bēdās, kā arī meklēt paslēptus dārgumus un izgudrot dažnedažādas atjautīgas ierīces.

Kā katru gadu, arī šogad festivāla rīkotāji meklē bērnu žūrijas dalībniekus, tādēļ tie bērni, kuri ir vecumā no astoņiem līdz 13 gadiem, tiek aicināti piedalīties konkursā, lai kļūtu par vienu no septiņiem "Berimora kino" žūrijas dalībniekiem.

Žūrijai festivāla laikā kinoteātrī "Rīga" būs jānoskatās deviņas filmas. Atbildīgajiem filmu vērtētājiem jāmāk izteikt savas domas žūrijas tikšanās reizēs, kad notiks filmu apspriešana. Tāpat būs jāpiedalās preses konferencē un jāatbild uz dažādiem žurnālistu jautājumiem.

Lai varētu piedalīties konkursā, interesentiem līdz 6.martam jāuzraksta stāsts par mopša Berimora jūras ceļojumu, kas jānosūta uz Starptautiskā kino centra adresi ar norādi "Berimora kino".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu