«Līnis murdā» - daugavpiliešu velte Valentīndienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Daugavpils teātris

14.februārī Daugavpils teātris aicina uz Eduarda Vulfa trausla rakstura komēdijas «Līnis murdā» pirmizrādi, informē teātra mārketinga daļas vadītāja Ieva Anševica.

«Līnis murdā» ir stāsts par jaunu mākslinieku, kurš savus sirds sarežģījumus un materiālās grūtības cenšas risināt, ievietojot sludinājumu avīzē cerībā satikt bagātu skaistuli. Dažādu aprindu dāmu atsaucība ir negaidīti pārsteidzoša; rodas intriģējoši paņēmieni, kā izkļūt no sieviešu slazda.

Viens no galvenās lomas atveidotājiem Egils Viļumovs norādīja: lai arī uz skatuves daudz ir strādāts tandēmā ar Māri Korsieti, šī izrāde būs savā ziņā jauns pagrieziens arī profesionālajā attīstībā, jo šoreiz tēli atšķirsies no ierastā, izspēlējot neraksturīgus personāžus un attiecības.

Izrādes režisors Juris Jonelis uzsver, ka komēdijas pirmizrāde Svētā Valentīna dienš nav izvēlēta nejauši, jo tas ir īstais laiks, lai, domājot par mīlestību un draudzību, vēl ciešāk vai no jauna iemīlētu Daugavpils teātri.

Izrādi iestudē režisors Juris Jonelis, scenogrāfs – Uģis Bērziņš, tērpu mākslinieks - Egils Viļumovs, horeogrāfs – Jānis Butkevičs.

Lomās - Māris Korsiets (Augusts Līnis), Egils Viļumovs (Kārlis Dīka), Inese Ivulāne – Mežale (Holla Laukulēpa), Alda Krastiņa (Laukulēpa kundze), Maija Korkliša (Emīlija Dundur), Līga Korlaša (Otīlija Plīkšen), Kristīne Veinšteina (Mīce Lapa), un Ritvars Gailums (mājkalpotājs).

Daugavpils teātra direktors, valdes priekšsēdētājs Oļegs Šapošņikovs atgādina, ka tuvākajā laikā gaidāmas vēl citas pirmizrādes: Monikas Zīles sarakstītā aktrises Maijas Korklišas monoizrāde Pētera Krilova režijā «Rūžys byudu golūs» (29.februārī), Enidas Blaitonas bērnu luga «Pauks un Šmauks» (15.martā), Raimonda Paula mūzikls «Dāmu paradīze« pēc Emīla Zolā tāda paša nosaukuma romāna motīviem Oļega Šapošņikova režijā (30.martā).

Biļetes ir nopērkamas Daugavpils teātra kasē, «Bilešu paradīzes» kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu