ASV universitāte ievieš kursu par Bejonsē

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ratgersa (ASV) universitāte piedāvās studiju kursu, kurā studenti varēs mācīties par popdīvu Bejonsē (Beyonce) un viņas iespaidu uz kultūru un politiku, ziņo MTV.

Ratgersa universitātes Sieviešu un dzimtes studiju nodaļas piedāvāto kursu sauc «Bejonsē politizācija», un tajā tiks vērsta uzmanība uz tādiem Bejonsē karjeras aspektiem kā viņas publiskais tēls, videoklipi, dziesmu teksti un viņas alter-ego Saša Fīrsa.

Bejonsē personība un radošā darbība tiks aplūkota no feminisma perspektīvas, pievēršoties tādiem jautājumiem, vai dziedātāja uzskatāma par sieviešu seksuālās atbrīvošanās aizstāvi, vai arī viņas radošā darbība vērtējama kā pakļaušanās rietumnieciskajiem dzimumu stereotipiem.

«Tas nebūs kurss par Bejonsē līdzdalību politikā vai to, cik reižu viņa uzstājusies prezidenta Obamas inaugurācijas laikā,» norāda Ratgersa universitātes lektors, kurš pasniegs kursu. «Viņa, neapšaubāmi, paplašina robežas. Kamēr citi mākslinieki vienkārši ražo mūziku, viņa rada naratīvu par savu dzīvi, karjeru un personību.»

Kursa laikā studenti mācīsies arī par citām ikoniskām dziedātājām sievietēm, tostarp Lady Gaga, Billiju Holideju un Ninu Saimoni.

Džordžtaunas universitātē jau tiek pasniegts kurss par Bejonsē vīru - reperi Jay-Z.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu