ASV budžeta deficīts šogad veidos 1,75 triljonus dolāru (13)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien gatavojas prezentēt 2009.gada budžetu ar 1,75 triljonu dolāru (959 miljardu latu) deficītu, paziņoja prezidenta administrācijas pārstāvji.

Salīdzinājumam - gadu iepriekš ASV budžeta deficīts veidoja 455 miljardus dolāru (249,3 miljardus latu).

Tādējādi ASV budžeta deficīts veidos 12,3% no ASV iekšzemes kopprodukta un tas būs lielākais budžeta deficīts kopš Otrā pasaules kara.

Prezidenta administrācijas pārstāvji informēja, ka, prezentējot budžeta projektu, Obama arī atklās jaunus ASV ekonomikas stimulēšanas un veselības aprūpes nozares reformēšanas pasākumus.

Obama ir apņēmies līdz 2013.gadam ievērojami samazināt ASV budžeta deficītu, un šā mērķa sasniegšanai plānots īstenot virkni izdevumu samazināšanas pasākumu, ieskaitot arī lauksaimniecības subsīdiju apjoma samazināšanu.

"Nav šaubu, ka vairākas lietas, ko mēs gatavojamies darīt, radīs zināmas politiskas grēmas. Tomēr mūsu galvenais mērķis ir atjaunot ASV ekonomikas veselību," norādīja kāda anonīma prezidenta administrācijas amatpersona.

Neoficiāla informācija arī liecina, ka prezidenta prezentētajā budžeta projektā varētu tikt iekļauta iespēja ASV finanšu sistēmas stabilizēšanai novirzīt vēl papildu 250 miljardus dolāru (137 miljardus latu).

Kā ziņots, ASV Kongress jau ir apstiprinājis 700 miljardus dolāru (383,6 miljardus latu) vērtu ASV finanšu sistēmas glābšanas plānu.

Sagaidāms, ka prezidents varētu arī lūgt kongresu palielināt turīgākajiem ASV iedzīvotājiem piemērojamo nodokļu likmes.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Obama parakstīja likumu par 787 miljardus dolāru (431,3 miljardus latu) lielo ASV ekonomikas glābšanas plānu.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu