Mazajā ģildē notiks flautu kvarteta koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien (25.02.) plkst.19 festivāla "Latvijas jaunās mūzikas dienas" laikā Mazajā ģildē notiks flautu kvarteta koncerts "Spēles ar flautām", kura programmā būs latviešu komponistu pasaules pirmatskaņojumi, informēja koncerta rīkotāji.

Flautu kvarteta darbības galvenais mērķis ir popularizēt un atskaņot tieši orģinālmūziku, kā arī parādīt flautu kvarteta skanējuma plašās iespējas un izteiksmes bagātību, ko palīdz sasniegt pikolo, alta un basa flautas tembri. Flautu kvartetā spēlē Latvijā pazīstamas un atzinību ieguvušas flautistes Daina Treimane, Lolita Oša, Anna Petraškeviča un Dace Bičkovska.

Šajā koncertā pirmo reizi skanēs Selgas Mences "Balss un atbalss", Anitras Tumševicas "4 rings" ("4 gredzeni"), Gundegas Šmites "T(elpas)", Līgas Celmas "Pasaka par Kodadadu" (no 1001 nakts pasakām), Solveigas Selgas-Timperes "Ņirbošās lapu ēnas" un Lauras Gustovskas "Sarunas četros naktī".

Jau vairākus gadus Latvijas Komponistu savienība rīko festivālu "Latvijas jaunās mūzikas dienas", kurā tiek spēlēti latviešu komponistu jaunākie darbi. Daudzi tieši šajā festivālā piedzīvo savus pirmatskaņojumus. Festivāla mērķis ir veicināt sabiedrības interesi par laikmetīgo latviešu mūziku, kā arī radīt iespēju komponistiem regulāri atskaņot savus jaundarbus, sadarbojoties ar izciliem Latvijas solistiem, koriem un orķestriem. Lai realizētu savas radošās ieceres, komponisti bieži velta savus skaņdarbus konkrētiem māksliniekiem, ņemot vērā mūziķu tehniskās, radošās un mākslinieciskās iespējas.

Koncerta idejiskā koncepcija ir mūsdienu sieviete mūzikā. Četras talantīgas flautistes atskaņos jaundarbus, kurus ir sarakstījušas sievietes komponistes, kas ar savu dažādo radošo un muzikālo pieredzi sniegs atšķirīgus skatījumus uz mūziku un dzīvi, te būs jaunības spars, romantika, cīņa un pieredze.

Koncertu vadīs Krista Strupiša.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu