Padomi virtuves skapīšu iegādei (4)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ja gatavojaties virtuvei iegādāties jaunas mēbeles, Accenta dizaineri piedāvā divas iespējas. Pirmā - izvēlēties atsevišķus moduļus un nokomplektēt iekārtojumu atbilstoši telpas formai un izmēriem. Otrā - iegādāties gatavu garnitūru ar standarta konfigurāciju.

Accenta speciālisti informē, ka parasti virtuves mēbeļu komplektā ietilpst zemie, uz grīdas liekamie skapīši, piekaramie plaukti un augstie skapji. Visiem minētajiem izstrādājumiem var būt dažādi izmēri. Šaurāko moduļu platums var būt 15 cm, savukārt lielāko - 120 cm. Piekaramo plauktu augstums var svārstīties 40-100 cm robežās.

Grīdas moduļiem parasti ir pamatnes cokols, kas aizsedz telpu starp grīdu un skapīti. Taču mēbeļu ražotāji piedāvā arī izstrādājumus, kas balstās uz kājiņām (visbiežāk - metāliskām). Accenta dizaineri novērojuši, ka šādas mēbeles atvieglo telpas uzkopšanu. Tradicionālā variantā grīdas skapīšus komplektē ar atveramām durvīm un izbīdāmām atvilktnēm. Taču ir arī mūsdienīgāki risinājumi - ar vaļējiem plauktiem un atbīdāmām, saliekamām vai atvāžamām durtiņām.

Atsevišķu grupu veido skapji, kas paredzēti iebūvējamai sadzīves tehnikai. Accenta dizaineri informē: ja mēbeles un tehniku pirksiet vienā tirdzniecības vietā, problēmu nebūs. Tirdzniecības konsultants zinās, kurās mēbelēs atbilstoši izmēriem kādu tehniku var ievietot. Taču gadījumos, kad mēbeles un tehnika tiek pirktas atsevišķi, rūpīgi jāraugās, lai atbilstu to izmēri. Šajā gadījumā nevajadzētu piemirst, ka skapju izmēriem jābūt nedaudz lielākiem kā pati veļasmašīna, ledusskapis, trauku mazgājamā ierīce vai mikroviļņu krāsns. Accenta dizaineri iesaka, ka augšējo mēbeļu konstrukcijas var būt līdzīgas apakšējām, bet var arī atšķirties. Piemēram, augšējie skapīši var būt aprīkoti ar "ermoņikas" tipa atbīdāmām durvīm, bet apakšējie - ar parastajām, atveramajām. Dažkārt augšējiem skapjiem mēdz būt stiklotas durvis. Mūsdienīgākās konstrukcijas aprīkotas ar pneimatiskiem vai hidrauliskiem atvēršanas mehānismiem, kas ļauj plūstoši atvērt un nolaist durtiņas.

Virtuves mēbeļu ražošanā tiek izmantoti visdažādākie materiāli un to kombinācijas. Taču ražotāji parasti ņem vērā šīs telpas īpatnības. Mēbeļu ekspluatācijas apstākļi virtuvēs ir specifiski - šeit bieži ir gaisa temperatūras svārstības un paaugstināts mitruma daudzums. Accenta dizaineri atgādina, ka arī saimniekiem pašiem jāraugās, vai iegādājamās mēbeles atbilst lietošanai minētajos apstākļos.

Lielāko uzmanību vajadzētu veltīt mēbeļu fasādēm. Virtuves mēbelēm tās darina no masīvkoka, kokskaidu vai kokšķiedru plāksnēm, stikla un metāla. Bieži vien tiek piedāvātas arī tā dēvētās rāmju fasādes, kuru konstrukcijā ietilpst rāmis un ieliktnis - pildiņš. Rāmi parasti izgatavo no koka, bet ieliktni no kāda cita materiāla (piemēram, DSP). Mēbeles ar metāla detaļām ir izturīgas, taču tās prasa rūpīgu apiešanos. Uz metāliskām virsmām ūdens šļakatu pēdas būs īpaši labi redzamas. Savukārt koks ir skaists un mājīgumu radošs materiāls, taču virtuves apstākļos tas nekalpos tik ilgi kā citās telpās. Tāpēc no praktiskā viedokļa optimālais variants ir MDF paneļi, kas pārklāti ar PVH plēvi vai krāsoti. Šis materiāls darināts no presētām koka daļiņām, tas ir blīvs un izturīgs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu