Aizturēti vairāk nekā 400 «Okupē Oklendu» protestētāji

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Kalifornijas štata Oklendas pilsētā īpašo uzdevumu policija svētdien aizturēja vairāk nekā 400 protestētāju, kad protestu kustības «Okupēt Oklendu» («Occupy Oakland») dalībnieki mēģināja ieņemt rātsnamu, kongresu namu un citas pilsētas centra ēkas.

Policija lietoja dūmu granātas un asaru gāzi un aizturēja «bezprecedenta skaitu» protestētāju svētdienas naktī pēc vietējā laika, apspiežot vardarbīgāko protesta akciju, kas šogad notikusi protestu kustības «Okupēt Volstrītu» («Occupy Wall Street») un tās iedvesmoto kustību ietvaros.

Sadursmēs starp protestētājiem un policiju tika ievainoti trīs policisti un vismaz viens protestētājs.

Apmētā policiju ar pudelēm un spridzekļiem

Apmēram 1000 demonstrantu sākts mierīgs gājiens izvērsās konfrontācijā ar policiju, kad protestētāji sāka apmētāt policistus ar pudelēm, metāla caurulēm, akmeņiem, improvizētiem spridzekļiem un signālraķetēm.

Protestētāji vispirms mēģināja ieņemt slēgto Henrija Kaizera Kongresu namu, bet pēc tam devās uz YMCA mītni un uz neilgu laiku iebruka rātsnamā.

Kļuvusi par protestu iedvesmas centru

Oklenda kļuva par vienu no «Okupēt Volstrītu» iedvesmoto kustību centriem pēc tam, kad policijas izšauta asaru gāzes kārba oktobrī nopietni ievainoja galvā 24 gadus vecu atvaļinātu jūras kājnieku Skotu Olsenu.

Ņujorkā svētdienas naktī tika aizturēti četri cilvēki pēc protestētāju sadursmēm ar policiju pamestā ēkā Bruklinas rajonā. Protesti notika arī Vašingtonā.

Protesti pret Volstrītas firmu ietekmi uz politiku, šo firmu alkatību un to glābšanu no bankrota par valsts līdzekļiem sākās 17.septembrī Ņujorkā, kad aktīvisti ieņēma nelielu parku Manhatanā netālu no Volstrītas. Tie drīz izplatījās uz citām ASV pilsētām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu