Apejot šova nolikumu, "Cīņas klubā" uzvaru piešķir Busulim (576)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Sestdienas vakarā klubā "Godvil" notiekošajā muzikālā šova "Cīņas klubs" lielajā finālā, neievērojot šova nolikumā minētās prasības (finālā izpildīt to dziesmu, kas finālā iebalsota), pie uzvaras tika "Jaunā viļņa" un "Eirovīzijas" zvaigzne Intars Busulis.

Kā jau ziņojām, Intars Busulis lielajā šova finālā iekļuva ar dziesmu "Davai, davai", februāra sākumā vienā no šoviem uzvarot grupu "Astro’n’out". Tomēr šovakar, aizbildinoties ar dažu pavadošo mūziķu trūkumu, "Davai, davai" vietā izpildīja pavisam citu - vēl nesen Latvijas Radio 2 pop un rokdziesmu aptaujas "SEB Muzikālā banka 2008" finālā labi pārbaudīto "Brīvdiena". Visiem klātesošajiem par lielu izbrīnu - Intars par šādu soli netika diskvalificēts.

Es, protams, nevēlos uzņemties kāda baltā bruņinieka, taisnīguma sludinātāja lomu, taču, ja šādu "triku" šovā izstrādātu, piemēram, dziedātāja Elli U, vai tiešām tiesneši un šova rīkotāji viņai to piedotu? (Jāpiebilst gan, ka tiesnešu lemtspēja diemžēl šajā šova sezonā ir būtiski sadeldēta, par ko viņi, visticamāk, nav priecīgi.) Es pilnīgi saprotu roka veterānu Igo, kurš pauda atklātu sašutumu par šo lēmumu, spēles noteikumiem tomēr, šajā gadījumā cīņas (muzikālās cīņas, protams) noteikumiem būtu jābūt pietiekoši striktiem. Turklāt arī šajā finālā skatītāju atzinību ieguvušais Ivo Fomins 2008. gada maijā kādā no "Cīņas klubiem" jau pārspēja Intaru un viņa slaveno "Brīvdienu". Tātad šī dziesma finālam nemaz nekvalificējās un to nemaz nedrīkstēja izpildīt. Tas ir fakts.

Šāds precedents tagad paver iespējas arī citiem mūziķiem turpmākajos šova raidījumos brīvi interpretēt nolikumā rakstīto, proti, izpildīt šovā dziesmu pēc brīvas izvēles un netapt par to sodītiem. Tas īstenībā pat nebūtu nemaz tik slikti...

Tātad atgādinām, ka finālā piedalījās deviņi mākslinieki - Dons ar dziesmu "Kolekcionārs", kurš, starp citu, nesūdzējās ne par ko (es domāju, par kāda pavadošā mūziķa neesamību) un dziesmu izpildīja viens pats akustiskās ģitāras pavadījumā, Aiša ar "Dziesmu pustumsā", Ivo Fomins ar "Mēs dzīvojam pasakās", Igo un Andris Ērglis ar dziesmu "Spēle", Labvēlīgais Tips ar "Tu man virsū negāzies", S.P.B. ar "The Moon", Dzelzs Vilks ar "Uijā, uijā nikni vilki", Intars Busulis ar dziesmu "Davai, davai" (patiesībā "Brīvdiena") un Liene Šomase ar "Jaunu dienu".

Finālā pēc skatītāju balsojuma iekļuva trīs, - Liene Šomase, Ivo Fomins un Intars Busulis. Starp citu, 2/3 no finālistiem TVNETs prognozēja precīzi, proti, Lieni Šomasi un Ivo Fominu, kā ceturto iespēju mēs minējām grupu Dzelzs Vilks, kas diemžēl šoreiz palika uzreiz aiz finālistu trijnieka.

Tātad rezumējot - nekā personīga, bet noteikumi ir noteikumi ... citādi sanāk kā Džordža Orvela slavenajā "Dzīvnieku fermā" - "visi ir vienlīdzīgi, bet daži tomēr vienlīdzīgāki".

Pēc pusfināla balsojuma mūziķi ierindojās sekojošās vietās: 1. Liene Šomase (2002 balsis), 2. Ivo Fomins (1796 balsis). 3.Intars Busulis (1720 balsis), 4. Dzelzs Vilks (1678 balsis), 5. Dons (650 balsis), 6. S.P.B. (506 balsis), 7. Aisha (457 balsis), 8. Labvēlīgais Tips (454 balsis), 9. Andris Ērglis un Igo (445 balsis).

Komentāri (576)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu