DP tā dēvētajā "pasu lietā" lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret vienu personu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policija (DP) tā dēvētajā "pasu lietā" pieņēmusi lēmumu lūgt prokuratūru sākt kriminālvajāšanu pret vienu personu par Latvijas pilsoņu pasu viltošanu un izmantošanu, kas izdarīts atkārtoti un mantkārīgā nolūkā.

Kā aģentūru LETA informēja DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa, policija kriminālprocesa materiālus jau nodevusi Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai ar lūgumu sākt kriminālvajāšanu pret vienu personu pēc Krimināllikuma (KL) 275.panta 2.daļas, kā arī pēc KL 233.panta 2.daļas - par šaujamieroča un munīcijas realizēšanas noteikumu pārkāpšanu.

Lai gan DP turpina izmeklēšanu kriminālprocesā saistībā ar Latvijas pilsoņu pasu nelikumīgu izdošanu, taču pirmstiesas izmeklēšanas laikā pagaidām ir savākti pierādījumi pret vienu personu - nelikumīgi izsniegtās Latvijas pilsoņa pases turētāju.

Patlaban ir identificētas 60 personas, kas nelikumīgi ieguva un izmantoja Latvijas pilsoņu pases.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā par aizdomās turētām ir atzītas 20 personas. Aizdomās turētām personām ir piemēroti drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar reālu brīvības atņemšanu. Tāpat ir pieņemti vairāki lēmumi par aresta uzlikšanu aizdomās turēto un nelikumīgi iegūto Latvijas pilsoņu pasu turētāju mantai.

Kriminālprocesā vēl 17 personām ir statuss - persona, pret kuru uzsākts kriminālprocess. Pie kriminālprocesa materiāliem ir pievienotas 39 nelikumīgi iegūtas Latvijas pilsoņu pases.

Kā norādīja DP pārstāve, kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā tiek veiktas apjomīgas ekspertīzes un pasākumi pierādījumu iegūšanā.

Atlikušie nelikumīgi izsniegto pasu turētāji tiks nosūtīti kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai pēc eksperta atzinumu saņemšanas un pēc visu nepieciešamo kriminālprocesuālo darbību pabeigšanas ar minētajām personām. Turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Zināms, ka vismaz deviņi lietā aizdomās turamie strādājuši Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu