VPK īpaši nesteidz meklēt Zatleram pastāvīgo dzīvokli

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts prezidenta kanceleja īpaši nesteidz meklēt eksprezidentam un tagadējam Saeimas deputātam Valdim Zatleram (Zatlera Reformu partija) pastāvīgo dzīvokli, kas no valsts pienākas bijušajiem prezidentiem.

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne norādīja, ka pašlaik pagaidu dzīvokļa īres līgums ir spēkā līdz 2013.gada 8.janvārim, «līdz ar to laiks stingri neierobežo dzīvokļa meklēšanas iespējas».

«Turklāt, ja nepieciešams, var apsvērt iespēju īres līgumu pagarināt,» piebilda Krapāne.

Viņa uzsvēra, ka noteicošais faktors dzīvokļa izvēlē būs Ministru kabineta viedoklis par valstī pieejamajiem līdzekļiem dzīvokļa iegādei. «Pirkšanas process būs publisks un atklāts, uzklausot arī eksprezidenta viedokli,» sacīja Krapāne.

Krapāne arī minēja, ka pastāvīgā dzīvokļa izvēles kritēriji ir nodoti izvērtēšanai Zatleram.

Jau vēstīts, ka Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) piedāvāja Zatleram ASV diplomātu bijušo dzīvokli ēkā Smilšu ielā 7. Taču Zatleram tas šķiet pārāk plašs, tādēļ viņš lūdza meklēt citu variantu.

Eksprezidents arī uzskata, ka patlaban īrētais pagaidu dzīvoklis ir piemērots pastāvīgā dzīvokļa prasībām. Citu brīvu dzīvokļu, ko piedāvāt lietošanā eksprezidentam, pašlaik VNĪ rīcībā nav.

Tā kā Zatleru nepārvēlēja amatā, viņam izvēlēts pagaidu dzīvoklis Elizabetes ielā, kas tiek īrēts no miljonāres Irēnas Pulkinenas. Dzīvokļa nomas maksa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, ir 820 latu. Taču šajā summā nav iekļauti komunālie maksājumi.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar valdībā apstiprinātajiem noteikumiem nepārvēlētajam prezidentam ir tiesības uz valsts apmaksātu pagaidu dzīvesvietu, ko nodrošina Valsts prezidenta kanceleja. Dzīvesvietas izmaksas nedrīkst pārsniegt 1200 latu mēnesī.

Valsts garantē eksprezidentam dzīvokli, automašīnu, apsardzi un sekretāru. Dzīvokļa jautājums ir jārisina prezidenta kancelejai un tās izveidotai komisijai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu