TVNET piedāvā: Latvijas mp3 Top 10 (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

TVNET piedāvā pirmo uz reāliem pārdošanas datiem (mp3 maksas lejupielādēm) balstītu pašmāju nedēļas singlu top10.

Kamēr pasaulē digitālās mūzikas lejupielāžu biznesā tiek uzstādīti arvien jauni pārdošanas rekordi (piemēram, pagājušonedēļ repera Eminema jaunākā dziesma Amerikā tikusi lejupielādēta 418 000 reižu pirmajā tās izlaišanas nedēļā), šeit pie mums Latvijā mūzikas klausītāji šīs legālās mūzikas lejupielādēšanas iespējas izmanto salīdzinoši slinki. TVNET, uzrunājot divus lielākos mp3 mūzikas servisus Latvijā - , no abu servisu nedēļas* pieprasītāko dziesmu topiem ir izveidojis vienu - Latvijas mp3 Top 10. Protams, pārdoto atsevišķo dziesmu rādītāji ne tuvu nav mērāmi daudzos simtos vai tūkstošos, taču, TVNET prāt, šāds mērķis ar laiku ir sasniedzams. Svarīgi, mūsuprāt, ir atsegt arī reālo dziesmu pieprasījumu, un nebrīnieties, ja tas būtiski atšķirsies no ierastajiem dažādu radiostaciju un televīziju veidotajiem topiem. Mēs ceram, ka ar laiku šīs atšķirības kļūs arvien mazākas un, iznākot kādam jaunam pašmāju mākslinieka singlam, klausītāji dosies uz kādu no šiem diviem servisiem un nobalsos par minēto dziesmu ar savu maciņu. Taisnības labad jāpiebilst, ka atsevišķi mākslinieki savu mūziku piedāvā tikai vienā no servisiem, vai nepiedāvā vispār nevienā, tādēļ sekojiet līdzi arī šīm izmaiņām. Mēs ceram, ka arī šajā jomā drīz notiks pozitīvas izmaiņas un, piemēram, grupas "Židrūns" vai hiphopa mākslinieka Gustavo jaunākās dziesmas būs pieejamas gan "doremi", gan "platformamusic" veikalā. Daži pašmāju mākslinieki savu mūziku arī piedāvā "iTunes" mūzikas veikalā, taču mūsu mērķis ir veicināt vietējo servisu atpazīstamību un attīstību. Galu galā, ieguvēji būs visi - gan mūziķi, gan izdevēji, gan klausītāji. Un tā:

Yana Kay un Intars Rešetins
Yana Kay un Intars Rešetins Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET
VietaIzpildītājsAlbums
1.Yana Kay un Intars Rešetins"Nepabeigtais skūpsts"
2.Gustavo"Plus/Mīnus"
3.Nothing Special un Rainis"Taupi"
4.Tranzīts"Pa gaisu viss"
5.Yana Kay un Intars Rešetins"Pieskāriens"
6.Amber"Saucu tevi"
7.Tranzīts"Nevaru būt balts 2009"
8.Putnu Balle"Divi eņģeļi"
9.Intars Busulis"Brīvdiena"
10.Otra Puse"Rīga"
Jāņa Žildes (TVNET) komentārs:

Pēdējos gados, kopš pasaulē populāri kļuvuši dažādi ar mūziku saistīti televīzijas šovi ("X Factor", "American Idol" u.c.), arvien biežāk šo šovu zvaigznes spējušas iekarot augstas vietas arī mūzikas topos. Piemēri nav tālu jāmeklē - Leona Luisa, Kellija Klārksone, Aleksandra Bērka utt. Arī mūsu pirmā mp3 Top 10 līderu vidū ir televīzijas šova dalībnieki - LNT šova "Zvaigžņu lietus" uzvarētāji aktieris Intars Rešetins un dziedātāja Jana Keja (Yana Kay). Duets topā atrodams ar veselām divām dziesmām - pirmo radiosinglu "Pieskāriens" (5) un pēdējo veikumu - romantisko balādi "Nepabeigtais skūpsts". 2. vietā salīdzinoši svaigs ieraksts - pašmāju hiphopa meistara Gustavo gaidāmā studijas albuma "3. elpa" pirmais vēstnesis - singls "Plus/Mīnus". Vietu zemāk arī jauns skaņdarbs - Latvijas ekonomiskās situācijas kritika ar dzejnieka Raiņa vārdiem projekta "Nothing Special" (kādas zināmas pašmāju rokgrupas ģitārista blakusprojekts) interpretācijā. Zināmā mērā pateicoties TV šovam "Zvaigžņu lietus 2", topā atrodamas arī divas 1990. gados ļoti populārās deju mūzikas apvienības "Tranzīts" dziesmas - grupas līdera Ralfa Rubeņa slavenākā grāvēja "Nevaru būt balts" jauna versija un "Tranzīta" jaunākais singls "Pa gaisu viss" no svaigākā studijas ieraksta "Atspulgi". Aijas Vītoliņas, jeb Amberas, Intara Busuļa, "Putnu balles" un popgrupas "Otra Puse" atrašanās topā arī, iespējams, saistīta ar televīziju, proti, pēdējās nedēļās LNT ēterā skatāmo mūziķu šovu "Ciņas klubs", kurā minētie mākslinieki ir piedalījušies. Ja runājam par prognozēm nākamnedēļ, tad nebrīnīšos, ja pēc nedēļas topā sāks parādīties kāda cita Latvijā iecienīta TV šova - Eirovīzijas nacionālās atlases pusfinālu dziesmas. Vai parastie "ierindas" singli spēs konkurēt ar šīm eirodziesmām - rādīs laiks. Vai šis tops ataino Latvijas mūzikas klausītāja vidējo gaumi vai to klausītāju kategoriju, kura izvēlas (dažādu iemeslu dēļ) par mūziku samaksāt, ir jautājums, uz kuru, iespējams, mēs kādreiz spēsim sniegt atbildi. Bet, ja vēlaties šeit redzēt pavisam citu topu ar pavisam citām dziesmām, - ierakstiet savā interneta pārlūkā vai nu un izvēlieties kādu no tieši sev tīkamiem jaunajiem singliem! Jaunnedēļ salīdzināsim!

* Pārdošanas nedēļa, līdzīgi kā Apvienotās Karalistes singlu tops, tiek rēķināta no svētdienas līdz sestdienai.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu