Šorīt sals vietām bijis līdz -22 grādus liels

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Sestdienas rītā Latvijas austrumu daļā gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -18..-22 grādiem. -22 grādi pēc plkst.8 reģistrēti Kārsavā valsts austrumu pierobežā, līdz -20..-21 grādam gaisa temperatūra pazeminājusies daudzviet Latgalē un Vidzemes austrumu daļā. Tā ir pagaidām zemākā gaisa temperatūra, kas Latvijā novērota šajā ziemā.

Valsts rietumu un centrālajā daļā ir 12..18 grādu sals, vienīgi Rīgas jūras līča piekrastē Ziemeļkurzemē, vējam nesot siltāku gaisu no ūdens puses, termometri rāda -8..-11 grādu, liecina uzņēmuma «Latvijas Valsts ceļi» un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Pūš mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, naktī Kolkā reģistrētas brāzmas līdz 13 metriem sekundē.

Nokrišņu nav un debesis ir lielākoties skaidras, vairāk mākoņu Kurzemē.

Sniega segas biezums Latvijā ir no 3-7 centimetriem (cm) vietām Kurzemē, galvenokārt jūras piekrastē, un 8 cm Daugavpilī līdz 26-27 cm Alūksnē un Siguldā, tostarp Rīgas centru klāj 13 cm sniega.

Atmosfēras spiediens jūras līmenī ir no 781 dzīvsudraba staba milimetra Liepājā līdz 788 milimetriem Alūksnē. Tas ir augstākais spiediens kopš 2008.gada 4.janvāra, kad valsts ziemeļaustrumos tika reģistrēts 791 milimetrs.

Savukārt anticiklona centrā Krievijas ziemeļrietumu daļā atmosfēras spiediens ir 794 dzīvsudraba staba milimetri, gaisa temperatūra - līdz -37 grādiem, savukārt Maskavas apkaimē nav aukstāks par -25 grādiem.

Rīgā pārsvarā skaidras debesis. Austrumu, dienvidaustrumu vējš brāzmās pūš līdz sešiem metriem sekundē, gaisa temperatūra -14..-15 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -12,6 grādiem Alūksnē līdz -7,1 grādam Mērsragā un -4,9 grādiem Kolkā.

Sestdiena gaidāma auksta un saulaina

Sestdien Latvijā gaidāms saulains laiks, nedaudz vairāk mākoņu saglabāsies Rietumlatvijā, bet nokrišņus tie nenesīs.

Dienas vidū saule gaisu sasildīs līdz -8..-13 grādiem, pievakarē atsāksies temperatūras pazemināšanās. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā spīdēs saule un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -9..-10 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidrietumu mala. Tas patlaban ir pasaulē spēcīgākais anticiklons, un atmosfēras spiediens Latvijā sasniedzis pēdējo četru gadu augstāko atzīmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu