Latvijā top jauns psiholoģisks trilleris «Danae»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Jaunās mākslas filmas «Danae» veidotāji lepojas ar vēl tapšanas stadijā esošo filmu un cer ar to piedalīties slavenajā Kannu kinofestivālā, ceturtdien notikušajā filmas prezentācijas pasākumā vēstīja tās veidotāji.

Filmas režisors Jurijs Antonovs žurnālistiem sacīja, ka ir priecīgs par līdz šim paveikto darbu, lai gan filmā piedalās tikai divi profesionāli aktieri – viens no viņiem ir pazīstamais latviešu aktieris Arnis Līcītis.

Režisors arī pastāstīja par «Danae» komandas ambiciozajiem mērķiem saistībā ar filmu – lai gan sākumā tā veidota kā melnā komēdija, tagad nolemts, ka tā būs psiholoģisks trilleris un tiks virzīta prestižiem kinofestivāliem, tostarp Kannu kinofestivālam Francijā.

Filmas veidotāju komanda norādīja, ka kinolentes budžets ir 800 000 eiro un summu pilnībā veido privātie līdzekļi. «Danae» pilnībā uzņemta Latvijā un paredzēta Eiropas tirgum, tādēļ tā būs skatāma divās valodās – krievu un angļu. Vēlāk plānots filmu ieskaņot arī latviski.

Filmas scenārijs balstīts uz sengrieķu mītu par Argosas princesi Danaju un Nauras Kotajami romānu «Šigatsu». Plašākas filmas scenārija nianses tās veidotāji nevēlējās atklāt.

Latvijas režisora Jurija Antonova filma «Danae» uz ekrāniem iznāks 2013.gadā.

Filmas «Danae» radošā komanda
Filmas «Danae» radošā komanda Foto: Facebook

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu