Džīna Kalogridisa "Mediči karaliene"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Džīnas Kalogridisas jaunākais romāns ļauj dzīvot līdzi notikumiem tālā senatnē un paraudzīties uz diženām personībām no neierastiem skatpunktiem.

Romāna galvenās varones Katrīnas de Mediči interese par talismaniem un maģiju bija leģendāra, un viņas pravietiskie sapņi ir vēsturisks fakts. Džīnas Kalogridisas nerimstošā interese par vēsturi, valodām un literatūru un talants saistoši un krāšņi ilustrēt Renesanses Eiropas mākslas un politisko skatuvi sniedz lasītājam patiesi baudāmu kultūrvēsturisku daiļdarbu. Latvijā izdotie Kalogridisas aizraujošie vēsturiskie romāni „Bordžijas līgava” un „Es, Mona Liza” – jau guvuši lasītāju atzinību.

Katrīna de Mediči bija prasmīga astroloģe, ģeniāla matemātiķe un, spriežot pēc daudzu Francijas vēsturnieku atzinumiem, visgudrākā persona, kāda jebkad sēdējusi Francijas tronī.

Dumpinieku sacelšanās pret Mediči galmu Florencē notiek vētraini un pārliecinoši. Astrologa un burvja Kozimo Rudžēri dotais talismans ir vienīgais Katrīnas atbalsts un patvērums, izdzīvojot nožēlojamos klostera apstākļos. Kad pāvests Klements izprecina Katrīnu Francijas karaļa dēlam Anrī, Katrīna nokļūst Francijas karaļa Fransuā galmā. Pēc tikšanās ar Nostradamu Katrīna spiesta pieņemt daudz drosmīgu lēmumu...

Tulkojusi Diāna Smilga

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu