"Brit Awards" ceremonijā visvairāk balvu Dafijai (3)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā Londonā notikušajā 2009.gada Britu mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā par galveno uzvarētāju kļuvusi velsiete Dafija (Duffy), saņemot trīs "Brit Awards" balvas.

Saņemot balvu, 24 gadus vecā dziedātāja notrauca pāris asaru un teica, ka "ir liels gods te atrasties". Dafija ir atzīta arī par labāko britu dziedātāju un labāko 2008.gadā popularitāti ieguvušo mākslinieci.

Alternatīvā roka grupa "Elbow" ieguva labākās britu grupas titulu, pagājušajā gadā grupa saņēma "Mercury" balvu par viņu albumu "The Seldom Seen Kid".

Savukārt meiteņu grupas "Girls Aloud" dziesma "The Promise" ar skatītāju balsojumu ceremonijas laikā tika atzīta par labāko singlu. Balvas saņemšanas brīdī Sāra Hārdinga neslēpa sajūsmu un iekliedzās: "Bija jau pēdējais laiks!"

Mūzikas veterāns Pols Velers tika atzīts par labāko britu dziedātāju, lai arī ceremonijā viņš nepiedalījās. Viņa vietā balvu saņēma Adele un atskaņoja iepriekš ierakstītu video, kur Velers paziņoja: "Man ir ļoti žēl, ka šonakt nevaru būt kopā ar jums, taču liels paldies par balvu."

Amerikāniete Keitija Perija, neskatoties uz slimību, atlidoja uz Lielbritāniju, lai saņemtu "Brit Awards" balvu kā labākā starptautiskā dziedātāja. "Esmu šobrīd galīgi slima, bet man teica, lai noteikti ierodos uz balvas pasniegšanu, jo var notikt kas īpašs. Acīmredzot esmu strādājusi diezgan smagi, jo šobrīd vēlos mirt," atzina Perija, saņemot balvu.

Amerikāņu rokeri "Kings of Leon" ieguva divas balvas - kā labākā starptautiskā grupa un par labāko starptautisko albumu. Tērpti uzvalkos, viņi saņēma balvas no Austrālijas ziepju operas "Neighbours" ("Kaimiņi") zvaigznes un dziedātājas Natālijas Imbruglijas, jokojot, ka "tas nav tikai par mūsu izskatu, tas ir arī par mūsu mūziku".

BBC Radio 2 klausītāji balvu par labāko britu koncertu piešķīra smagā metāla dzīvajiem klasiķiem "Iron Maiden". Mūziķi nepiedalījās ceremonijā un pateicās faniem iepriekš ierakstītā video. "Mēs nespētu to paveikt bez mūsu faniem. Tie ir cilvēki, kas ļauj grupai dzīvot," paziņoja dziedātājs Brūss Dikinsons.

Balvu pasniegšanas ceremonijā nepiedalījās arī Kanje Vests, kas ieguva labākā starptautiskā dziedātāja titulu.

Ceremonijai noslēdzoties, balvu par ievērojamu ieguldījumu mūzikā saņēma elektroniskās deju mūzikas duets "Pet Shop Boys".

Britu mūzikas balvu "Brit Awards 2009" uzvarētāju saraksts:

Labākais britu mūzikas albums: Dafija - "Rockferry";

Labākā britu grupa: "Elbow";

Labākais britu solomākslinieks: Pols Velers;

Labākā solomāksliniece: Dafija;

Labākais 2008.gadā popularitāti ieguvušais britu mūziķis vai grupa: Dafija;

Labākais britu mūziķa vai grupas koncerts: "Iron Maiden";

Labākais starptautiskais albums: "Kings of Leon" - "Only By The Night";

Labākā starptautiskā grupa: "Kings of Leon";

Labākais starptautiskais solomākslinieks: Kanje Vests;

Labākā starptautiskā solomāksliniece: Keitija Perija;

Balva par ievērojamu ieguldījumu mūzikā: "Pet Shop Boys".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu