"City Jazz Club" notiks festivāla "Saxophonia" "jam session"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19.februārī plkst. 21, 20. un 21. februārī plkst. 21.30 "City Jazz Club", (Ģertrūdes ielā 34) notiks ikgadējā mūzikas festivāla "Saxophonia" jam session.

Ik vakaru uz kluba skatuves varēs vērot "City Jazz Club house band" un festivāla viesmākslinieku uzstāšanās.

Ceturtdienas, 19.februāra, jam session piedalīsies igauņu saksofonista Lembita Sārsalu trio. Lembits Sārsalu ir viens no Padomju Savienības džeza spožākajiem mūziķiem, viņš bija pirmais PSRS mūziķis, kas uzstājas Laionela Hemptona festivālā ASV. L.Sārsalu uzstājies Āfrikā, Tuvajos Austrumos un daudzviet citur pasaulē. Viņš spēlējis ar tādām visdažādāko paaudžu džeza zvaigznēm kā leģendārais Laionels Hemptons un viņa "New York Big Band", viens no pasaules labākajiem džeza ērģelniekiem Lonijs Smits, ģitārists Džons Stouvels, bundzinieks Lūiss Nešs, basists Kristians Makbraids, trombonists Konrāds Hervigs, dziedātāja Īva Korneliusa un daudzi citi. 2003. gada rudenī L.Sārsalu kļuva par starptautiskā džeza festivāla "Rainbowjazz" māksliniecisko vadītāju. Lembits Sārsalu uzstājies arī simfodžeza repertuārā ar Amerikas, Igaunijas, Somijas un Zviedrijas simfoniskajiem orķestriem.

Piektdienas, 20.februāra, jam session piedalīsies duets no Norvēģijas "DOZO", kurā apvienojušies multiinstrumentālists un dziedātājs no Ziloņkaula krasta Kouame Sereba un saksofonists Rolfs Ēriks Nīstrems.

Kouame spēlē ģitāru, sitamos instrumentus un džembi, kā arī dodo jeb lokveida instrumentu. 1983. gadā Kouame Sereba ieradās uz dzīvi Norvēģijā. Kā šīs valsts muzikālais sūtnis Kouame piedalījies braucienos uz Āfriku, Japānu un Vāciju.

Rolfs Ēriks Nīstrems spēlējis solo ar Bāzeles, Bergenas, Oslo, Stavangeras, Stokholmas labākajiem orķestriem, ansambli "Kaput" no Īslandes u.c. Piedalījies mūsdienu mūzikas festivālos "Ultima" Oslo, "Klangspuren" Austrijā.

Sestdienas, 21.februāra, jam session piedalīsies viens no slavenākajiem Zviedrijas džeza mūziķiem - saksofonists, komponists, vairāku grupu līderis un neatkarīgo ierakstu kompānijas īpašnieks Jonass Kullhammars. Pēc Zviedrijas radio džeza kritiķu apbalvojuma “Gada debitants 2000" Jonass īsā laikā ieguva vairākas balvas un atzinības, starp kurām īpaši jāatzīmē gada džeza mākslinieka tituls 2002. un 2003. gadā, Jonas Kullhammar Quartet iegūtais tituls “Džeza grupa 2002" un sīvā konkurencē izcīnītā Django d''Or balva Zviedrijas festivālā "Contemporary Star of Jazz" 2004. gada pavasarī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu