Valmierā itāļu trio saksofonmūzikas koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

19. februārī plkst.19 Valmieras Kultūras centrā Starptautiskā saksofonmūzikas festivāla "Saxophonia" ietvaros skanēs itāļu trio "Trio Tango Y Algo Mas" koncerts.

Tajā uzstāsies izcili skatuves mākslinieki no Itālijas – saksofonists Mario Marci, akordeonists Simone Dzankīni, kā arī pianists Paolo Dzannīni. Koncertprogrammā: Bēla Bartoks, Astors Pjacolla, Pedro Iturralde, Ģerģs Ligeti, Rišārs Galljāno, Džovanni Sollima.

Saksofonists Mario Marci ir Itālijā populārs skatuves mākslinieks. Viņš uzvarējis četros starptautiskos konkursos, regulāri muzicē festivālos Florencē, Zalcburgā, Madridē, Sanktpēterburgā, Venēcijā, uzstājies Ņujorkā, Leipcigā un daudzās starptautiski pazīstamās koncertzālēs Eiropā, Āzijā, Austrālijā un ASV.

Savukārt Simone Dzankīni tiek uzskatīts par vienu no interesantākajiem un novatoriskāk domājošiem akordeonistiem Eiropā. Viņa uzmanības lokā ir laikmetīgā mūzika, akustiski un elektroniski skaņas eksperimenti, kā arī dažādu skaņumākslas aspektu kombinācijas.

Jāpiebilst, ka no 17. līdz 22. februārim jau sesto reizi Latvijā norisināsies Starptautiskais saksofonmūzikas festivāls "Saxophonia", kas ir lielākais šāda veida festivāls Eiropā. Tas pulcē pasaules mēroga saksofonmūzikas zvaigznes un ir viens no visvairāk apmeklētākajiem un populārākajiem mūzikas festivāliem Latvijā. Klausītājiem ir iespēja vienkopus dzirdēt džeza, populāro, klasisko, mūsdienu un pasaules mūziku izcilā atskaņojumā. Koncerti festivāla ietvaros norisinās gan Rīgā, gan vairākās citās Latvijas pilsētās.

Itāļu trio "Trio Tango Y Algo Mas" koncerta biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valmieras Kultūras centra kasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu