Valmieras teātris atkal viesosies Liepājas teātrī!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Valmieras teātris

No 23. līdz 25. februārim Valmieras drāmas teātris pēc sešu gadu pārtraukuma viesosies Liepājas teātrī ar trim dažādiem iestudējumiem - «Krāsainās pasakas», «Ķiršu dārzs» un «Eldorado». Savukārt martā Liepājas teātris ar savām izrādēm brauks pie Valmieras skatītājiem, informē Valmieras teātra pārstāve Tatjana Lauze.

(Papildināts.)

Ceturtdien, 23. februārī, plkst. 11 Valmieras teātris iepriecinās īpaši skolēnus un studentus. Izrāde «Krāsainās pasakas», kas tapusi pēc Imanta Ziedoņa «Krāsaino pasaku» motīviem, ir piemērota skolēniem no sešu gadu vecuma.

Jāpiebilst gan, ka režisora Viesturs Meikšāna iestudētā izrāde ir piemērota ne tikai bērniem, skolēniem un studentiem, bet arī pieaugušajiem. Tā ar zināmu humora devu, dinamisku un spraigu stāstījumu ieskicē vairākas Imanta Ziedoņa pasakas.

Iestudējums tapis, aktieriem spēlējoties ar tekstu un meklējot impulsu, kas dzejniekam Imantam Ziedonim palīdzējis radīt krāsainās fantāzijas.

Režisors visas pasakas veidojis kā TV raidījumus – ziņu izlaidumus, jubilāru godināšanu, tiešraides un laika ziņas,

kuros nepārtraukta jautrība un mīļums sagādās pārsteigumus un atpazīšanas prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Skats no Valmieras teātra izrādes "Eldorado"
Skats no Valmieras teātra izrādes "Eldorado" Foto: Publicitātes foto / Valmieras teātris

Lomās iejutušies: Mārtiņš Meiers, Oskars Morozovs, Inese Ramute, Ivo Martinsons, Dace Eversa, Inga Siliņa, Māris Bezmers, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis, Māra Vīgante.

Ceturtdien, 23.februārī un piektdien, 24. februārī, plkst. 19 - Antona Čehova «Ķiršu dārzs» (režisors Oļģerts Kroders). «Ķiršu dārzs» ir izrāde, kas tapa Valmieras teātrī 2009. gadā. Vēl arvien šis Krodera iestudējums ir stabila VDT repertuāra izrāde, viena no Krodera «Zelta fonda» izrādēm.

Raņevskas muiža ar brīnišķo ķiršu dārzu ir ieķīlāta, bet pati saimniece sapņo tikai par atgriešanos pie mīļākā Parīzē. Tikmēr pārējie muižas iemītnieki kārto katrs savu dzīvi kā prot, rīcības vietā izvēloties izklaides, un dārzu izciršanai nopērk tieši tas, uz kura glābiņu bija cerēts.

Lomās: Ieva Puķe, Inga Siliņa, Elīna Vāne, Tālivaldis Lasmanis, Krišjānis Salmiņš, Kārlis Neimanis, Agris Māsēns, Skaidrīte Putniņa, Oskars Morozovs, Māra Mennika, Rihards Rudāks, Aigars Apinis, Ivars Vanags, Terēza Lasmane, Ruta Birgere, Regīna Devīte, Māris Bezmers.

Skats no Valmieras teātra izrādes "Krāsainās pasakas"
Skats no Valmieras teātra izrādes "Krāsainās pasakas" Foto: Publicitātes foto / Valmieras teātris

Izrāde nominēta 2008./2009. gada «Spēlmaņu nakts» balvai septiņās nominācijās: «Gada dramatiskā teātra izrāde», «Gada režisors», «Gada aktrise» (Ieva Puķe), «Gada aktieris otrā plāna lomā» (Rihards Rudāks), «Gada jaunie skatuves mākslinieki» (Inga Siliņa, Kārlis Neimanis).

Sestdien, 25. februārī, plkst. 18 - Alvja Lapiņa «Eldorado» (režisors Varis Brasla). Alvja Lapiņa luga ir saldais ēdiens tiem, kam patīk izrādes ar humora dzirksti. Izrādes notikumi liek pasmaidīt, paraudzīties uz likstām, ar kādām sastopas izrādes varoņi.
Divi uzņēmīgi veči gatavi sameklēt turpat pie mājas ezermalā mistisko laimes zemi Eldorado, kur ikviens ātri var tikt pie laimes un bagātības.

Naudas kalšanas plānos viņi paredz gan audzēt visēdājas sliekas, gan gleznot skaistu sieviešu aktus,

gan mācīt kaķus apmeklēt mazmājiņu. Ja tikai tie laikabiedri netraucētu!

Lomās: Dace Eversa, Tālivaldis Lasmanis, Januss Johansons, Baiba Valante, Aigars Vilims, Terēze Lasmane, Mārtiņš Meiers.

Biļetes var rezervēt Liepājas teātra kasē (tālr. 63422406, 26117999), VDT kasē tālr. 64207335, kā arī visās «Biļešu paradīzes» kasēs. Kolektīva (sākot no 10 skatītājiem) apmeklējuma izrāžu biļetēm 10% atlaide.

Skolotājiem, kas uz izrādēm ved skolēnu grupas, ieeja bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu