Virtuves mēbeļu fasādes un stils

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Virtuves mēbeļu fasādēm un galdvirsmām ir ne tikai praktiskas, bet arī dekoratīvas funkcijas. Tās savā būtībā ir daļa no arhitektoniskā risinājuma un nosaka dominējošās horizontāles un vertikāles interjerā. Vārdu sakot, virtuves ārējais veidols būs atkarīgs no tā, kādam fasāžu un galdvirsmu apdares tipam dosiet priekšroku.

Skeptiķi, iespējams, norādīs, ka virtuves iekārtošana lielā mērā atkarīga no materiālu cenas un tāpēc izvēles iespējas zināmā mērā ir ierobežotas. Daļēji viņiem varbūt var piekrist, taču ne pilnībā. Interjera stils

Sākumā mēģināsim tikt skaidrībā ar interjera stilu. Accenta dizaineri uzsver, ka tas ir īpaši svarīgi gadījumos, kad virtuve apvienota ar ēdamistabu un viesistabu. Ja virtuves interjers ir "izolēts", tad nav nepieciešams to pieskaņot citām telpām. Kad noskaidrots interjera stils, varam sākt meklēt konkrētus modeļus.

Veikalu piedāvājums ir plašs, un tur var atrast dažādu stilu garnitūras dažādām gaumēm. Ja nekas no tā nav pa prātam, mēbeles var izgatavot pēc pasūtījuma vai izvēlēties no katalogiem.

Jebkurā gadījumā Accenta dizaineri atgādina, ka izstrādājumu cena būs atkarīga no apdares veida, furnitūras, mehānismiem, speciālā aprīkojuma, dizaina u.tml.

Mazliet par klasiskajām fasādēm

Par fasādēm mēdz dēvēt mēbeļu frontālo daļu: skapju durvis, atvilktņu priekšējos paneļus u.c. Būtībā tā ir virtuves "parādes" līnija, kam ir ne mazums praktisko funkciju.

Pēc konstrukcijas tipa fasādes iedala viengabalainās un rāmju. Pirmās izgatavo no viena materiāla, savukārt otrās sastāv no rāmja un pildiņa. Šajās konstrukcijās pastāv iespēja savienot dažādus materiālus. Mēbeļu fasāžu izgatavošanā nereti izmanto koku, kas tiek rūpīgi izžāvēts un apstrādāts ar speciāliem aizsarglīdzekļiem. Accenta dizaineri iesaka: vislabāk ir izmantot cietās koksnes, tādas kā ozols vai dižskābardis. Koka durvju pildiņiem var būt figurāla forma, tie var būt rotāti ar kokgriezumiem un reljefiem, dekoratīviem elementiem.

Accenta dizaineri atzīmē, ka modē atkal nāk aizpagājušā gadsimta provinciālisma stila motīvi, kā arī kantri, arte poveri un skandināvu variācijas.

Taču vienlaidus fasādes no masīvkoka nav populārākais variants. Izplatītāka ir masīvkoka (rāmja) kombinācija ar kokskaidu vai kokšķiedru plāksnēm. Turklāt šīs mēbeles ne par mata tiesu neizskatās sliktāk kā masīvkoka. Fasāžu apdarē tiek izmantotas finierskaidas un polimēri - melamīns un lamināts.

Mūsdienīga ekstravagance

Ja runājam, par mēbeļu stiliem, Accenta dizaineri piezīmē, ka nekādā gadījumā nevaram apiet high-tech. Virtuves mēbeles no pulēta tērauda un stikla - tas ir kaut kas uz lietišķās mākslas un filozofijas robežas. No praktiskā viedokļa šāds risinājums nav tas ērtākais, taču no konceptuālā - vienkārši lieliski. Slīpētais (matētais) tērauds un anodētais alumīnijs arī ir tikpat mūsdienīgi un eleganti materiāli, taču praktiskāki. Mēbeļu fasādes visbiežāk izgatavo no rievota alumīnija. Tam gan nepieciešama īpaša kopšana, taču izskatās moderni un mūsdienīgi.

Virsmas

Gandrīz visu virtuves galdvirsmu pamatnes darinātas no kokskaidu plāksnēm vai plāksnēm savienojumā ar šūnu pildījumu (šūnu sieniņas darina no metāla vai plastikāta). Masīvkoks ir tradicionāls, taču ne pārāk izplatīts variants, jo tam nepieciešama nepārtraukta uzmanība. Akurātību prasa arī galdvirsmas no dabīgā akmens. Samērā izplatītas ir metāla galdvirsmas, un mūsu sadzīvē arvien pārliecinošāku vietu ieņem dažādi kompozītmateriāli.

Kā redzams, izvēle ir plaša un spēj apmierināt dažādas gaumes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu