Šimkus: «Laikam nāksies apgūt Skype...» (15)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Izcilais latviešu pianists Vestards Šimkus «Lielajai Mūzikas balvai 2011» izvirzīts divās nominācijās - par izcilu interpretāciju solokoncertā «Ferencam Listam - 200» un Andra Dzenīša klavierkoncerta «Duālisms» atskaņojumu kopā ar Liepājas simfonisko orķestri koncertā «Latvieši».

Mūziķis, kurš jau šo piektdien atkal dodas koncertēt uz Eiropu un Latvijā būs dzirdams tikai martā, telefonsarunā portālam TVNET atzīst, ka par šīm nominācijām jūtas patiesi priecīgs un labprāt raksturo abas koncertprogrammas, par kurām izvirzīts LMB.

«Gandrīz katram pianistam Lists kādā dzīves posmā ir bijis elks. Viņš bija pianistu pianists, kurš radīja formu, kādā vairums publikas uztver klavierkoncertus. Lists bija patiešām spožs mūziķis, kurš virtuozus skaņdarbus spēlēja tā, ka viņu varētu dēvēt par sava laika rokzvaigzni, kļūdams par vienu no Eiropas ievērojamākajiem cilvēkiem,» smej Vestards, piebilstot - kādā brīdī šis mūziķis pilnībā mainīja savu dzīvi, pievēršoties tikai komponēšanai.

Foto: TVNET

«Viņš radīja izcilus un ģeniālus skaņdarbus, kuros veiksmīgi apvienoja klajo sportiskumu un ārišķību ar dziļu saturu un lielisku formu. To mēģināju parādīt, spēlējot Lista skaņdarbus, un man prieks, ka žūrija to ir novērtējusi,» pauž pianists.

Par koncertu «Latvieši», kurš balvai izvirzīts nominācijā «Gada koncerts» (koncerts 12. novembrī izskanēja Lielajā ģildē, un tajā Vestards muzicēja kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un diriģentu Atvaru Lakstīgalu), Vestards Šimkus saka: «Koncertā ar tik patriotisku nosaukumu piedalījos ar lielu prieku! Un spēlēt jaunāko latviešu mūziku - Andra Dzenīša klavierkoncertu, kas veltīts tieši man, bija patiešām liels gods!»

Mūziķis atzīst, ka latviešu mūzikā klavierkoncerts ir kas pavisam īpašs un ka nekad viņš ne pie viena skaņdarba nav strādājis tik intensīvi kā pie Dzenīša «Duālisma» apgūšanas. «Taču neapšaubāmi - Dzenītis ir viens no man tuvākajiem un mīļākajiem komponistiem, kura skaņdarbus spēlēju ar lielu prieku,» vēl piebilst Vestards.

Tiesa, vai viņš varēs piedalīties 6.martā notiekošajā svinīgajā «Lielās mūzikas balvas 2011» ceremonijā, mūziķis vēl nezina - tieši tajās dienās viņam būs jāuzstājas Milānā. «Var jau gadīties, ka pasākuma organizatoriem ar mani nāksies sazināties Skype. Tas man būs kas jauns, jo Skype nelietoju,» smejas Vestards, vēl piebilstot, ka tomēr centīsies 6.marta vakarā LMB ceremoniju vērot klātienē.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu