Lai noturētu savus strādājošos, uzņēmums algas nesamazina (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.ntz.lv

Uzņēmuma SIA «Torvalds Timber Production» pamatražošanas veids ir kokapstrāde. Uzņēmumā nodarbināti 18 darbinieki, no kuriem lielākā daļa ir vietējie - Slampes pagasta iedzīvotāji.

Pamatprodukcijas veids ir koka konstrukciju elementi bērnu spēļu laukumiem, kas tiek komplektēti kopā ar metāla, plastmasas u. c. materiāliem. Vēl viens no ražošanas veidiem ir garumā saaudzētu, līmētu materiālu ražošana. Respektīvi, tiek ņemts zāģmateriāls, no kura tiek izzāģēti visi defekti, un tad šie gabaliņi ar zobtapu šaujamo tiek salīmēti garākā augstas kvalitātes materiālā.

"Sakarā ar augsto konkurenci kokmateriālu ražošanā, meklējam arī jaunus, Latvijā netradicionālus produkcijas veidus ar vērtību. Kā vienu no šādiem var minēt trīsdimensiju objektu izgatavošanu dažādām vajadzībām. Kā piemērs būtu jahtu ķīļu atliešanas formas u. c. elementi zviedru jahtu būvētājiem. To izgatavošanai tiek pielietoti citi materiāli - MDF plātņu bloki, kā arī dažādi polimeru kompozītmateriāli, plastmasas. To izgatavošanai nepieciešamas sarežģītas datorprogrammas, kā arī augstas programmvadības iekārtas.

Krīze skar arī mūs. Darba izmaksas palikušas līdzšinējā līmenī, bet cenas tirgū krītas. Dzīvot vēl varam. Strādniekus subsidējam, maksājot iepriekšējās algas. Katrs no viņiem ir individuāli apmācīts sava aroda meistars, un nevaram atļauties, ka viņi aiziet strādāt citur," stāstīja ražošanas inženieris Egils Zariņš.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu