Saab muzeja kolekciju izglābj no pārdošanas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Trolhetenas pašvaldība parūpējusies par to, lai šajā pilsētā bāzētā, nu jau bankrotējušā autoražotāja Saab vēsturisko un futūristisko modeļu ekspozīcija netiktu pārdota un izvazāta pa visu pasauli.

Trolhetenas pašvaldība un lidmašīnu ražotājs SAAB AB kopā ar Raula Vallenberga fondu iegādājušies visus auto, kā arī līzinga kārtībā pārņēmuši ēku, kur tie atrodas, atsaucoties uz Radio Sweden vēstījumu, raksta Motor.ru. Tiek lēsts, ka darījuma kopējā summa ir aptuveni 4 miljoni ASV dolāru.

Foto: Reuters/ScanPix

«Manuprāt, muzejs ir ļoti nozīmīgs. Tā ir neatņemama daļa no Trollhetenas. Tāpat tas ir nozīmīgs tūrisma objekts,» uzskata Trollhetenas pašvaldības padomes priekšsēdētājs Pols Akerlunds.

Saab muzejā, kas atrodas ražotāja galvenās mītnes kompleksā, ir vairāk nekā 120 unikālu automobiļu, ieskaitot visu Saab automobiļu senci, 1946. gada UrSaab.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu