Afrolatvietes Lingitas ģimenei draud

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Lingita Lina Bopulu (18) ir visjaunākā šova «Okartes skatuve» dalībniece. Viņas mamma ir latviete, bet tēvs - afrikānis. Par savu eksotisko izskatu Lingita saņēmusi nežēlīgas replikas, bet viņas mammai pat draudēts ar nāvi, raksta žurnāls «Kas Jauns».

Pēc tam, kad Lingitas mamma Sigita portālā Draugiem.lv bija saņēmusi vēstuli, kurā kāds cilvēks vēlēja Lingitas ģimenei nāvi, talantīgā meitene bija šokā.

«Mazliet paliek bail. Tas nav normāli. Es ceru, ka mums nebūs jāslēpjas pagrabā! Pilnīgi nopietni un bez jokiem! Kā var cilvēkam vēlēt nāvi, ja viņš ir ārēji atšķirīgs, kā arī vēlēt nāvi visai viņa ģimenei?» pēc baisajiem draudiem savā tvitera mikrobloga vietnē ierakstīja Lingita.

Piedzīvotos draudus un diskriminējošās replikas meitene ļoti sāpīgi pārdzīvo. Taču, kā raksta «Kas Jauns», tāpēc jau Lingita neies ar nolaistu galvu vai neslēpsies no sabiedrības. Tieši otrādi: Lingita vēlas parādīt savu latvietību.

«Cilvēkiem būtu mani jāvērtē pēc manas iekšējās būtības un dvēseles, nevis ādas krāsas.

Zinu, ko vēlos savā dzīvē sasniegt, un uz to mērķtiecīgi eju,»

apņēmīga ir meitene. Viņa ir gatava ikvienam naida kurinātājam pierādīt savu latvietību un to, ka ir tiesīga dzīvot šajā valstī, runāt un dziedāt latviešu valodā.

«Ja kādam par mani ir maldīgs priekšstats, esmu gatava par sevi pastāstīt un pierādīt, ka nevar vērtēt cilvēkus pēc ārējā izskata atšķirībām. Esmu gatava cīnīties. Izskatam nav nozīmes, svarīgākais, kāda ir dvēsele,» uzsver Lingita.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu