Freimaņa mūziklu varēs vērot tiešraidē internetā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Apritot vienam gadam, kopš mūžībā aizgāja mūziķis Mārtiņš Freimanis, 27.janvārī «Arēnā Rīga» pirmizrādi piedzīvos mūzikls «Mans draugs Mārtiņš Freimanis», informē Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāve Agrita Bikaviņa. Tā norisei interesenti varēs sekot līdzi arī tiešraidē internetā

Pasākuma norisei līdzi varēs sekot gan Mārtiņa Freimaņa fonda mājaslapā «www.mff.lv», gan radiostaciju «SWH» un «Spin FM» mājaslapā.

Muzikālajā uzvedumā «Mans draugs Mārtiņš Freimanis» dzejnieku, mūziķi, aktieri un draugu Mārtiņu Freimani gan nopietni, gan ar smaidu atcerēsies viņa kādreizējie līdzgaitnieki. Ideja par mūzikla izveidi radusies Mārtiņa Freimaņa fonda valdes loceklei, mūziķa pirmā piemiņas koncerta idejas autorei un producentei Elitai Mīlgrāvei.

«11.martā notikušais piemiņas koncerts bija krāšņs un emocionāli piesātināts, sajūtas, kas virmoja »Arēnā Rīga«, bija vārdos neizsakāmas. Tad arī kļuva skaidrs, ka līdzīgam pasākumam jānotiek arī pēc gada. Mārtiņš negribētu, ka viņa aiziešanas dienā mēs skumtu, tā vietā sniegsim faniem sajūtu, kas mūs pavada katru dienu, - viņš joprojām savā veidā ir tepat, starp mums. Gads bez Mārtiņa ir bijis daudziem pārdzīvojumiem un atklājumiem bagāts.

Mārtiņš mums ir atstājis daudz vielas pārdomām.

Par to būs arī muzikālā izrāde »Mans draugs Mārtiņš Freimanis«,» atklāja Mīlgrāve.

Mūzikla libreta izveidi uzņēmies ilggadējs Freimaņa sadarbības partneris un draugs, dzejnieks Guntars Račs, kurš ir arī tādu izrāžu kā «Leģenda par Zaļo Jumpravu», «Liepājas stāsts» un vairāku raidlugu autors.

Uzvedumā piedalīsies pazīstami mūziķi, Freimaņa draugi un kolēģi. Mūziklā izskanēs Freimaņa radītās dziesmas - gan visiem zināmās un līdzi dziedamās, gan arī tādas, kas plašākai sabiedrībai nav tik pazīstamas.

Visi ienākumi no pārdotajām mūzikla biļetēm tiks ziedoti Mārtiņa Freimaņa fonda mērķprogrammu īstenošanai.

«Pirms ko jaunu sākam, vienmēr pajautājam sev, ko par šo teiktu Mārtiņš. Tā kā Mārtiņam pašam bija nepiepildīts sapnis par vērienīga mūzikla radīšanu un viņš pat iesāka rakstīt vairākus libretus, tad šo ideju viņš noteikti atbalstītu. Mārtiņa dzīves laikā esam kopīgi veidojuši arī muzikālas izrādes ar viņa piedalīšanos,» stāstīja fonda pārstāve Maija Kalniņa.

Ieeja «Arēnā Rīga» uz pasākumu būs atvērta no plkst.19, kad skatītāji varēs ieņemt vietas un noskatīties Mārtiņa Freimaņa fonda piedāvātos videomateriālus par šā gada fonda darbību un nākamā gada mērķiem. Pats koncertuzvedums «Mans draugs Mārtiņš Freimanis» sāksies plkst.20. Sarīkojums iecerēts trīs stundu garumā.

Biļetes uz koncertuzvedumu «Mans draugs Mārtiņš Freimanis» var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Freimanis mūžībā aizgāja 33 gadu vecumā šā gada 27.janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu