Populārākās datorvīrusu slavenības - Breds Pits un Toms Krūzs (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET foto

Tuvojoties Oskara piešķiršanas ceremonijai, PandaLabs ļaundabīgo programmu analīzes un atklāšanas laboratorija ir veikusi pētījumu ar mērķi izveidot to slavenību "topu", kuru vārdus visbiežāk izmantojuši kibernoziedznieki 2008 ļaundabīgajos e-pasta sūtījumos (surogātpastā un inficētos e-pasta sūtījumos).

Pēc PandaLabs veiktā pētījuma datiem, Pita un Krūza vārds visbiežāk parādās datorvīrusus un citas ļaundabīgās programmas izplatošo e-pastu tekstā. Tālu neatpaliek Britnija Spīrsa, Andželina Džolija un Lindsija Lohana.

Pētījuma rezultāti skaidri norāda, ka Holivudas zvaigznes bijušas favorīti kibernoziedznieku vidū 2008. gadā. “Topa” pirmās divas vietas ieņem Breds Pits (12.57%) un Toms Krūzs (12.14%) šādi kopumā aizņemot gandrīz ceturtdaļu no kopējā uz slavenību vārdu izmantošanu balstītā ļaundabīgā e-pasta plūsmas. Līdz ar to abi slavenie aktieri kļūst par 2008. gada “vīrusu Oskara” ieguvējiem.

Holivudas meitenes nav stipri atpalikušas no Holivudas puišiem un ieņem gandrīz visas atlikušās vietas “Top 10” – Andželina Džolija (11.62%) pavisam nedaudz atpaliek no sava dzīvesbiedra, Linsija Lohana (10.15%), un Džesika Alba (9.52%) attiecīgi ieņem ceturto, piekto un septīto pozīciju, bet Dženifera Anistone noslēdz "Top 10".

Tāpat arī mūzikas zvaigznes nav izvairījušās no kibernoziedznieku uzmanības – Britnija Spīrsa ieņem trešo vietu 12.01%, bet ASV muzikālā realitātes šova “American Idol” dalībnieki ir sestajā vietā ar 9.52%.

Astoto un devīto vietu ieņēmušas ASV „sarunu šovu” veterāne Opra Winfreja (8.08%) un skandalozā Parisa Hiltone (6.64%).

Nav aizmirsti arī sportisti, politiķi un citas slavenības, lai gan nav iekļuvušas “Top 10”, piemēram, F1 zvaigzne Fernando Alonso ar 0.72% ir ieguvis ir vienpadsmito vietu kopvērtējumā.

Kā citas slavenības, kuru vārdus savos ļaundabīgo e-pasta sūtījumos izmantojuši kibernoziedznieki, var minēt Kristīni Agileru, Baraku Obamu, Luisu Hamiltonu, Taigeru Vudu, Šakiru, Madonnu, Skārletu Johansoni, Fidelu Kastro un citus.

“Kibernoziedznieki vienmēr seko tendencēm un statistikai par populārāko slavenību vārdiem, kurus Interneta lietotāji meklē tīmekļa meklēšanas programmās, bieži lieto forumos un sociālajos tīklos. Pamatojoties uz iegūtajiem datiem, tie izmanto slavenību vārdus, lai piesaistītu lētticīgu lietotāju uzmanību, izsūtot surogātpastu, un motivētu lietotājus atvērt ļaundabīgos kodus saturošos pielikumus vai aktivizēt linkus uz inficētām lapām tīmeklī. Kibernoziedznieki ir labi apguvuši šādas “sociālo inženiertehnoloģiju” metodes,” komentē PandaLabs tehniskais direktors Luiss Korrons. “Lietotāji, kas uzķeras uz šādas ēsmas, inficē savus datorus un kļūst par draudiem arī citiem.”

Izplatītākās frāzes, kas sastopamas šādos ļaundabīgos e-pastos.

“Angelina Jolie nude” “Britney Spears hot images” “Rihanna exposed” “Scarlett Johansson spills boobs”

PandaLabs ir izveidojusi Interneta vietni kur apkopoti attēli, kas parāda, kā izskatās populārākie ļaundabīgie e-pasti.

http://www.flickr.com/photos/panda_security/tags/famous/

Panda Security rekomendē lietotājiem būt maksimāli piesardzīgiem un bez iepriekšējas pārbaudes neatvērt e-pastus, to pielikumus vai norādes uz resursiem tīmeklī, kuros tiek reklamēti slavenību dzīvesstāsti, fotogrāfijas, skandāli u.tml.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu