Krājbankai uzradies investors, kas gatavs glābt banku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Atrasts investors, kas gatavs atjaunot par maksātnespējīgu atzītās «Latvijas Krājbankas» darbību. Bankas administratoram šodien iesniegts bankas sanācijas jeb bankas darbības atjaunošanas priekšlikums, tā šovakar vēstīja LNT ziņas.

To, ka priekšlikums šo piektdien pēcpusdienā saņemts, raidījumam apstiprināja bankas maksātnespējas administratora - auditorfirmas «KPMG Baltics» pārstāvis, kā arī «Latvijas Krājbankas» pārstāvis maksātnespējas procesā, bankas valdes loceklis Mārtiņš Zalāns.

Viņi gan neatklāj, kas šo plānu izstrādājis un iesniedzis. Saskaņā ar likumu, plānu var izstrādāt administrators, kreditori vai akcionāri.

LNT ziņu rīcībā esošā informācija liecina, ka

«Krājbankai» atrastais investors ir kāda Krievijas banka.

Savukārt portāls «puaro.lv» vēsta, ka bankā paredzēts ieguldīt papildus 38 miljonus latu, kā arī likviditātes vajadzībām - vēl 120 miljonus latu. Sekmīgas sanācijas gadījumā investors gatavs piesaistīt nepieciešamo naudu. Plāns neparedzot papildu saistības no valsts budžeta.

Administratora pārstāvis raidījumam norādīja: lai priekšlikums būtu vērā ņemams, būtiska ir ieguldīto investīciju pietiekamība, spēja nodrošināt likviditāti un biznesa plāns par bankas attīstību.

Nākamnedēļ jāizlemj, vai «Krājbankas» darbība tiks atjaunota, vai tomēr tiks sākta bankrota procedūra.

Jau ziņots, ka 2011.gada 21.novembrī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome nolēma apturēt visu «Latvijas Krājbankas» finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, kad bankā tika konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Rīgas apgabaltiesa 2011.gada 23.decembrī «Latvijas Krājbanku» pasludināja par maksātnespējīgu. Tiesa par «Latvijas Krājbankas» maksātnespējas iestāšanās dienu noteica sprieduma pasludināšanas dienu, proti, 23.decembri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu