Galvenās "Grammy" balvas saņem Plānts un Krausa (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

"Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā Losandželosā svētdien dominēja mūzikas pasaules neparastais pāris, Roberts Plānts un Alisone Krausa, uzvarot kopumā piecās kategorijās, tostarp saņemot arī galvenās "Grammy" godalgas - par gada albumu un gada ierakstu.

(papildināta no 3.rindkopas.)

Mūzikas industrijas atzinību bijušais "Led Zeppelin" solists Plānts un kantrīdziedātāja Krausa saņēma par albumu "Raising Sand", bet kategorijā "Gada labākais ieraksts" uzvarēja viņu singls "Please Read The Letter".

Citi lielie uzvarētāji zvaigžņu kupli apmeklētajā ceremonijā Losandželosas "Staples" centrā bija britu grupa "Coldplay", kas ieguva trīs balvas - par gada labāko dziesmu tika atzīta viņu "Viva la Vida" -, un reperis Lil Veins, kas uzvarēja četrās nominācijās.

"Jāsaka, esmu samulsis," atzina Plānts pēc gada labākā albuma balvas saņemšanas. "Vecajos labajos laikos mēs to sauktu par nodevību, taču tas ir labs veids, kā pavadīt svētdienu." "Tas bija brīnišķīgs laiks," piebilda kantri mūzikas karaliene Krausa, kuras karjerā šī ir jau 26. "Grammy" balva.

Lai arī Jaunorleānas repera "Lil Wayne" cerības iegūt balvu par gada labāko albumu sagrāva Plānts un Krausa, viņa albums "Tha Carter III" tika atzīts par labāko repa albumu. Tāpat mūziķis ir ieguvis balvu par labāko repa uzstāšanos un labāko repa dziesmu.

20 gadus vecā londoniete Adele "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā tika atzīta par labāko jauno dziedātāju, atstājot tukšām rokām Dafiju, kā arī amerikāņu puišus "Jonas Brothers", kantri mūzikas grupu "Lady Antebellum" un soulmūzkas dziedātāju Džesminu Salivenu.

"Liels paldies, es tūlīt apraudāšos," saņemot balvu, teica Adele. "Dafija, es tevi dievinu, tu esi satriecoša. "Jonas Brothers", es mīlu jūs arī."

Taču, kamēr tika izdalītas balvas, norisinājās kāda aizkulišu drāma - popmūzikas dziedātāja Riana piespieda "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijas organizatorus veikt izmaiņas dziedātāju uzstāšanās kārtībā. 20 gadus vecajai dziedātājai vajadzēja uzstāties šova sākumā, taču organizatori pēkšņi atsauca viņas piedalīšanos.

Losandželosas policijas darbinieki apstiprināja, ka viņi ir nopratinājuši Rianas draugu Krisu Braunu saistībā ar iesniegumu par vardarbību ģimenē. Tomēr policijas pārstāvis nesniedza nekādus komentārus, vai Riana ir cietusī šajā incidentā.

Dziedātājas nenotikušo uzstāšanos steigā aizpildīja Džastina Timberleika un soulmūzikas leģendas Ala Grīna duets.

Savukārt ģimenes traģēdiju nesen pārdzīvojusī Dženifera Hadsone ieguva savu pirmo "Grammy" balvu labākā R&B albuma kategorijā. 27 gadus vecā dziedātāja, kas pagājušā gada nogalē nonāca uzmanības centrā savas mātes, brāļa un māsasdēla slepkavības dēļ, saņēma balvu par albumu "Jennifer Hudson". Pirms diviem gadiem bijusī televīzijas šova "American Idol" dalībniece ieguva "Oskara" balvu labākās otrā plāna aktrises kategorijā par piedalīšanos filmā "Dreamgirls".

"Grammy" balvu saņēma arī Ališa Kīsa, kuras singls "Superwoman" tika atzīts par labāko R&B vokālo izpildījumu, un amerikāņu dziedātājs "Ne-Yo" līdzvērtīgā vīriešu kategorijā par dziesmu "Miss Independent".

15."Grammy" balvu savā muzikālajā karjerā saņēma 83 gadus vecais "blūza karalis" B.B. Kings. Viņa albums "One Kind Favor" tika atzīts par labāko tradicionālo blūza albumu. Pēc balvas saņemšanas Misisipi blūzmens pavēstīja reportieriem, ka viņu ļoti iepriecina ASV prezidenta Baraka Obamas uzvara vēlēšanās. "Tas liek man domāt, ka Amerika patiešām pieaug gudrībā. Amerika kļūst par Ameriku."

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu