Aizdedz ugunskurus, pieminot barikādes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad aprit 21. gadskārta kopš Latvijas Tautas frontes organizētajām barikādēm, kurās piedalījās Latvijas neatkarības aizstāvji no visiem novadiem. Atceroties 1991.gada barikāžu laiku, visā Latvijā šajās dienās notiek dažādi pasākumi.

Piektdienas rītā jau pulksten 9 Doma laukumā aizdedza Atceres ugunskuru. Pasākumā piedalījās arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Stundu vēlāk Valsts prezidents un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalījās ziedu nolikšanas ceremonijā II Meža kapos.

No pulksten 11 līdz 17 apmeklētājiem atvērta 1991.gada barikāžu muzeja ceļojošā izstāde muzeobusā Doma laukumā.

Pulksten 14 notiek ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām. Tai pašā laikā kinoteātrī «K.Suns» demonstrēs Zigurda Vidiņa filmu «Tēvu barikādes».

Savukārt pulksten 15 Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un barikāžu laika žurnālisti pie Saeimas iededz atmiņu ugunskuru.

Vairāk par barikādēm

Ap pasākuma vietām ierobežos satiksmi

Rīgā šodien, pieminot barikāžu laiku, jāpaceļ karogi.

Tāpat ap pasākumu vietām būs ierobežota satiksme.

Atklāj trešās atmodas liecību krātuvi «barikadopedija.lv»

Vakar Barikāžu muzejā vienlaikus ar jaunās grāmatas «Barikādes barikāžu aizstāvju acīm» atvēršanu notika jaunas interneta vietnes «barikadopedija.lv» atklāšana.

barikadopedija.lv

«Barikadopēdijā» apkopoti preses materiāli un aculiecinieku stāsti par 1991.gada barikāžu notikumiem, kā arī simtiem citu notikumu, kas risinājās laikā no 1986. līdz 1991. gadam un beidzās ar Latvijas Republikas neatkarības atgūšanu.

Plašs materiālu klāsts veltīts latviešu valodas kā valsts valodas ieviešanai, atgādinot, cik tas bija grūts un sarežģīts process. Attēlota Latvijas Tautas frontes (LTF) un citu organizāciju tapšana un darbība.

Jaunā interneta vietne ir pieejama bez maksas, un drīzumā ikviens reģistrēts lietotājs varēs tajā ievietot savas atmiņas, fotogrāfijas un videomateriālus par neatkarības atgūšanas notikumiem. Vietnē publicētā hronika detalizēti apraksta trešās atmodas notikumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu