Agresīvs kontrolieris no divpadsmitgadīga bērna iekasē sodu (156)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepatīkams brauciens ar tramvaju izvērties divpadsmitgadīgajai Ņinai, kura, iespējams, agresīva biļešu kontroliera dēļ palikusi uz ielas. Biļešu kontrolieris no meitenes nelikumīgi iekasējis naudu un izmetis no tramvaja. "Rīgas satiksmes" pārstāvji apgalvo, ka par šo gadījumu sākta dienesta izmeklēšana un kontrolieris saņemšot sodu.

12 gadus vecajai Rīgas mūzikas internātvidusskolas audzēknei Ņinai brauciens uz mācību iestādi ar tramvaju pirms pāris dienām beidzās pagalam nepatīkami. Meitene Rušonu ielā Ķengaragā tikko iekāpusi tramvajā, kad klāt piesteidzies kontrolieris un prasījis uzrādīt biļeti, bet meitene vēl nebija paspējusi to nokompostrēt.

Mazā meitene stāsta, ka kontrolierim devusi piecus latus. Izrādās, kontrolieris bijis tik aizņemts ar soda kvīts rakstīšanu, ka pat aizmirsis meitenei paprasīt, cik viņai gadu. Ņina ir tikai 12 gadus veca, un skolā, izstāstot par gadījumu tramvajā, skolotājiem radušās aizdomas, ka mazu bērnu sodīt par šādu pārkāpumu nemaz nedrīkst.

Skolas vadība norāda, ka Ņina ir priekšzīmīga skolniece un nekad neiekuļas tamlīdzīgās nepatikšanās, tāpēc neesot arī pamata domāt, ka meitene apzināti nav kompostrējusi biļeti. Šobrīd skolas vadība jau vērsusies "Rīgas satiksmē" ar oficiālu sūdzību par kontroliera rīcību.

Tomēr, kā noskaidroja raidījums "Degpunktā", šajā gadījumā skolā var neuztraukties – izrādās, jāmaksā nebūs nevienam. "Rīgas satiksmē" par šo gadījumu jau sākta pārbaude. Uzņēmumā atzīst, ka kontrolieris pieļāvis kļūdu. Viņš darbā pieņemts salīdzinoši nesen un, iespējams, lai gan apmācīts, nezinājis, kā šādā situācijā rīkoties.

Par pārkāpumu kontrolieris saņems disciplinārsodu, kas algas dienā atsauksies uz viņa maciņa biezumu. "Rīgas satiksmē" tomēr piebilst, ka neatkarīgi no vecuma pasažieru pienākums ir rūpēties, lai viņš būtu laikus norēķinājies par sabiedriskā transporta pakalpojumiem.

Komentāri (156)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu