Atklātas divas Imanta Vecozola izstādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto / Galerija "Daugava"

No šodienas, 19.janvāra, skatāmas divas gleznotāja Imanta Vecozola izstādes. Vērienīgā darbu ekspozīcija «Ikdiena tuvplānā» būs skatāma Rietumu bankas izstāžu zālē, bet izstāde «Profesors Imants Vecozols un viņa bijušie studenti» - galerijā «Daugava», informē izstāžu organizatori.

«Rietumu bankā ir laba izstāžu telpa,» secina mākslinieks, «kurā izvietošu aptuveni 20 gleznas dažādās glezniecības tehnikās, ieskaitot kolāžas un pāris zīmējumus. Pēdējos gados ir uzgleznotas vairākas figurālās gleznas ar ziemas ainavām fonā, blakus manām klusajām dabām arī tās būs redzamas izstādē.»

Mākslinieks pats nedaudz komentē savu jauno izstādi: «Balto nokrāsu vietā vairāk redzēsiet tumši piesātinātu kolorītu. Būs izstādīti daži neredzēti darbi, kuri gleznoti pirms 30 un vairāk gadiem. Man pašam interesē, kā tie skatītāju acīs sasauksies ar pēdējā laika kolorītu un pasaules skatījumu kopumā. Būšu dāsni atalgots, ja atnāksiet uz izstādi un jums šķitīs… kaut daži darbi interesanti un pārdomu vērti.

Tad arī radīsies vēlme dziļāk padiskutēt. Padiskutēt par to, kā es gleznoju un glezniecību vispār.»
Normunds Brasliņš. "Pērļu lietus" (2007)
Normunds Brasliņš. "Pērļu lietus" (2007) Foto: Publicitātes foto / Galerija "Daugava"
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu