Uz Latgales iedzīvotāju protestiem valdība nereaģēs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz Latgales iedzīvotāju protestiem pret grozījumiem likumā «Par akcīzes nodokli» valsts šobrīd reaģēt negrasās, vēsta Latvijas radio.

Valdība uzsver, ka akcīzes preču kontrabandas ierobežošana ir viens no ēnu ekonomikas apkarošanas pasākumiem, kas vienlaikus ir arī organizēto kontrabandu ierobežojošs pasākums. Nelegāla akcīzes preču tirgošana, valstij nemaksājot nodokļus, ir klasificējama kā pretlikumīga un sodāma darbība.

Jau vēstīts, ka ierobežojums no trešajām valstīm ievest akcīzes preces biežāk nekā reizi nedēļā ieviests kā viens no budžeta sabalansēšanas pasākumiem, kas valsts budžetā dos papildu 1,6 miljonus latu.

Finanšu ministrijas pārstāvis Aleksis Jarockis, komentējot Latgales iedzīvotāju neapmierinātību, uzsver, ka finanšu ministrs visām atbildīgajām iestādēm ir uzdevis pastiprināt cīņu ar organizēto kontrabandu.

Tomēr Latgales iedzīvotāju iebildumiem pret grozījumiem atbalstu pauž vietējo pašvaldību vadība. Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks prognozē, ka sociālajos pabalstos, ko nāksies izmaksāt iedzīvotājiem, valsts zaudēs vairāk līdzekļu, nekā iegūs no grozījumiem likumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu