MINI mainīsies

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MINI

Nākamās paaudzes MINI automobiļi, iespējams, atvadīsies no milzīgā spidometra, kas iebūvēts priekšējā paneļa vidū, un atgūs ciparnīcas tur, kur tām jābūt - aiz stūres -, savukārt motortelpā iemājos jauni dzinēji, tostarp agregāti ar trim cilindriem.

Zviedrijas arktiskajos apstākļos manīti jau pirmie nākamās paaudzes MINI Cooper prototipi. Kā vēsta vācu auto motor und sport, jaunais mazās klases automobilis pēc ārējā dizaina līdzināsies konceptautomobilim Paceman - tas iegūs jauna dizaina priekšējos lukturus un lielāka izmēra, mazliet agresīvāka izskata radiatora režģi.

Īsāk sakot, izmaiņas ārējā izskatā būs, taču lielākie, nozīmīgākie jaunumi gaidāmi auto iekšpusē. Pirmajās prototipu bildēs redzams, ka MINI ir klasiskais instrumentu panelis ar divām ciparnīcām, savukārt viduskonsolē ir tikai audio sistēmas un klimata kontroles vadības panelis. Kopumā ņemot, MINI prototipa priekšējā paneļa dizains ir zaudējis rotaļīgumu un ieguvis pieaugušāku, nobriedušāku izskatu. Informācijas avoti pašā kompānijā gan vēsta, ka paneļa vidū iebūvētā milzīgā spidometra koncepcija tiks saglabāta arī turpmāk un pēc prototipiem nevarot spriest par gaidāmā sērijveida auto interjeru.

Motorizācijas jomā svarīgākais jaunums ir trīs cilindru turbo dzinējs, ko pēc debijas MINI varēs sastapt arī priekšpiedziņas BMW automobiļos, piemēram, gaidāmajā MPV.

MINI variantu klāsts kļūs plašāks un tajā būs jau septiņi dažādi modeļi - 3,80 metrus garais hečbeks, kabriolets, kupeja un rodsters, kā arī izmēros lielākie (4,30 metri) Countryman, Clubman un gaidāmais vens.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu