BK «Ventspils» sīvā cīņā piekāpjas «Zorg En Zekerheid»

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Zaudējumu Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas otrā posma - «Top 16» turnīra - I apakšgrupas otrajā spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas komanda BK «Ventspils», kas savā laukumā ar 69:73 piekāpās Nīderlandes vienībai Leidenes «Zorg En Zekerheid».

Latvijas komandas labā pa 17 punktiem guva Džamars Jangs un Artūrs Bērziņš, kurš izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas, bet 12 punkti Toda Ebernetija kontā.

Tikmēr uzvarētāju rindās ar 20 punktiem atzīmējās Sīmuss Bokslijs.

Pirmais puslaiks

Maču «Ventspils» komanda iesāka sekmīgi, panākot 5:0, bet pirmās ceturtdaļas vidū mājiniekiem jau bija desmit punktu pārsvars - 13:3. Savukārt vēl pāris minūtes vēlāk pēc diviem Artūra Bērziņa tālmetieniem rezultāts jau kļuva 21:5 mājinieku labā, bet pēc pirmās ceturtdaļas tas bija 25:9.

Otrās ceturtdaļas sākumā Bērziņš realizēja arī trešo tālmetienu, panākot 33:11. Turpinājumā rezultāta pārsvars būtiski nemainījās, bet abas komandas rādīja haotisku basketbolu. Pēc pirmā puslaika «Ventspils» komanda atradās stabilā vadībā ar 43:22.

Otrais puslaiks

Otrā puslaika sākumā «Ventspils» tik sekmīgi vairs nedarbojās un trešās ceturtdaļas vidū viesi bija pietuvojušies līdz 34:47, bet pirms pēdējām desmit pamatlaika minūtēm Latvijas klubs atradās vadībā ar 57:43.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā pēc Šona Kanigema realizēta tālmetiena rezultāta starpība pirmoreiz ilgā laikā kļuva mazāka par desmit punktiem (50:59), bet vēl pirms ceturtdaļas vidus pārsvars bija samazināts gandrīz jau līdz minimumam - 60:63. Pēc vēl viena Kanigema tālmetiena divas minūtes pirms pamatlaika beigām viesi jau izvirzījās vadībā ar 66:65.

Cīņas izskaņā Mamadi Diane tāls divpunktu metiens palīdzēja «Ventspils» komandai atgūt vadību, tomēr atlikušajā laikā daudz sekmīgāk nospēlēja pretinieki un izcīnīja pelnītu uzvaru.

Citā I apakšgrupas spēlē otrdien Ruānas «Chorale» tiekas ar Oldenburgas «Ewe Baskets».

Šis Latvijas komandai bija otrais zaudējums divās I apakšgrupas spēlēs.

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un aizvadīs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu