Rīgā svinēs Šerloka Holmsa dzimšanas dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

28.janvārī Rīgā pirmo reizi pasaulē tiks svinēta Šerloka Holmsa dzimšanas diena, tā būs viņa 158 gadu jubileja, informē «PR Līnija» direktore Irēna Drozdova.

(precizēts norises datums)

Šerloks Holmss ir britu rakstnieka Artura Konana Doila radīta romāna tēls, kurš strādā kā privātdetektīvs Londonā 19.gadsimta beigās un 20.gadsimta sākumā. Specifiskais Šerloka Holmsa tēlam ir viņa darba metode, kas ir balstīta uz detaļu ievērošanu un loģiskiem secinājumiem (tā saucamo dedukcijas metodi). Šerloks Holmss līdz mūsdienām ir saglabājies kā simbols analītiski racionālai domāšanai.

Svinību programmas pasākumi pārsvarā koncentrēsies Rīgas vecpilsētas Jaunielas (Baker street) rajonā, kā arī aptvers visu Rīgas pilsētu, kur tika filmēti populārā Krievijas televīzijas seriāla ārskati. Būs «Šerloku Holmsu» gājiens, labākā «Bāskervilu suņa» konkurss, mākslas izrādes, tējas dzeršanas pasākums ar Hadsones kundzi un citi pasākumi.

Šerloka Holmsa dzimšanas diena ir veiksmīgs gājiens tūristu piesaistīšanai ne tikai no Krievijas un NVS valstīm, bet arī no visas pasaules, uzskata aģentūras «PR Līnija» pārstāvji.

19. janvārī plkst.13 viesnīcā «Neiburgs» (Jauniela 25/27) notiks preses konference, kas būs veltīta Šerloka Holmsa dzimšanas dienai.

Preses konferencē piedalīsies projekta autori un organizētāji Vladislava Galkina un Irēna Drozdova, Rīgas Tūrisma attīstības biroja pārstāvji, Latvijas žurnāla «Amber Dog» mārketinga nodaļas vadītāja Jana Brice, portāla «meeting.lv» direktors Armens Halaņans un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu