Pie Vecmīlgrāvja tilta piemin Barikādēs bojāgājušo Mūrnieku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no LTV sižeta

Šo pirmdien pie Vecmīlgrāvja tilta notika Barikāžu atceres pasākums, pieminot pirmo neatkarības cīņu laikā bojāgājušo Robertu Mūrnieku, vēstīja LTV raidījums «Panorāma».

Latvijā tauta barikādes sāka celt 1991.gada 13.janvārī - dienu pēc tam, kad padomju armijas daļas un speciālās nozīmes vienības uzbruka Viļņas televīzijai, nogalinot 13 cilvēkus.

Galvenie barikāžu aizsardzības objekti bija televīzija un radio nams, kā arī Saeimas un valdības ēka, telefonu centrāles un tilti. Vecmīlgrāvja tilts bija viena no bīstamākajām vietām, jo netālu atradās «Omon» kaujinieku bāze.

Šo pirmdien piemiņas pasākumā piedalījās arī bojāgājušā Roberta Mūrnieka māsa Rita Golubeva. Viņa liktenīgajā dienā bija tieši braukusi mājās no darba garām vietai, kur tika sašauts brālis, un redzēja tur ātrās palīdzības mašīnu un degošu autobusu. Aizbraukusi mājās, taču viņu visu laiku kas iekšēji tirdījis. Tad piezvanījis vecākais brālis, kurš pateicis, ka Roberts ievainots.

Kopš tā laika pie Vecmīlgrāvja tilta redzams baltais krusts.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu