Rēzeknē 100 automašīnas protestējot bloķē centrālo ielu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latgales iedzīvotāji uzsākuši cīņu ar mērķi uzlabot ekonomisko un sociālo situāciju Latgalē. Protestējot pret grozījumiem likumā «Par akcīzes nodokli», šodien ap pusdienlaiku Rēzeknē vairāk nekā 100 automašīnas ar ieslēgtiem gaismas un skaņas signāliem bija teju apturējušas satiksmi pilsētas centrālajā ielā.

Atjaunota visa ziņa

Latgales iedzīvotāji neļauj par sevi aizmirst

Piektdien Rēzeknes pilsētas galvenajā ielā izveidojās automašīnu rinda vairāku kilometru garumā. Tā bija otra masveidīga autovadītāju protesta akcija, kas vērsta pret Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā «Par akcīzes nodokli», līdz ar kuriem no 1.janvāra ir stājusies spēkā jauna akcizēto preču pārvietošanas kārtība pāri valsts robežai - ievedot Latvijā degvielu, cigaretes vai alkoholu biežāk nekā reizi nedēļā.

Autovadītāji sapulcējās vienkopus un mākslīgi noorganizēja dažus kilometrus garu automašīnu kolonnu, kas lēnām un izdodot skaņu signālus virzījās no vienas uz otru pilsētas daļu, tādējādi daļēji paralizējot transporta kustību Atbrīvošanas alejā, tā raksta publika.lv.

Aculiecinieki savukārt vēstī, ka protests norisinājies apkārt pilsētai pa Maskavas-Rīgas šoseju, pa apbraucamo ceļu Spundžānos un no Daugavpils puses tad iebrauca Rēzeknē. Gaisā riņķojis helikopters. Pie Māras pieminekļa filmēja telekanāli, bijuši arī Saeimas deputāti.

Rēzeknes pilsētas dome saistībā ar notikušo pagaidām nav izplatījusi nekādu paziņojumu.

Neapmierināti par izmaiņām robežšķērsošanā

Vēstuli valdībai parakstījuši aptuveni 1000 Rēzeknes, Daugavpils, Kārsavas, Ludzas un Balvu, kā arī Rēzeknes, Daugavpils, Ludzas, Krāslavas un Balvu novada iedzīvotāji, kuri paralēli ekonomiskās situācijas uzlabošanai uzskata par atceļamiem šogad spēkā stājušos grozījumus likumā «Par akcīzes nodokli», kas vairākas Latvijas pierobežas ģimenes ir nostādījis uz izdzīvošanas robežas, tādējādi ierobežojot viņu iespējas doties uz kaimiņvalstīm Krieviju un Baltkrieviju pēc lētākām precēm.

Protestē pret sociālo situāciju Latgalē

Aptuveni 1000 Latgales iedzīvotāju parakstījuši valsts augstākajām amatpersonām nosūtītu vēstuli, kurā izteikti draudi par vērienīgu protestu akciju rīkošanu, ja Latgales reģionā netiks uzlabota ekonomiskā un sociālā situācija, kā arī atcelti šā gada janvārī spēkā stājušies grozījumi likumā «Par akcīzes nodokli».

Vēstule adresēta Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) un Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V).

«Latgales iedzīvotāji nosūta Jums šo brīdinājuma vēstuli, kas tapusi Jūsu rīcības dēļ, jo pašreizējā politiskā un ekonomiskā situācija Latvijas valsti un sevišķi Latgales reģionu ir novedusi līdz katastrofai. Mēs uzskatām, ka Latgales reģions ik gadu tiek apzagts, politiķu mutēm apgānīts un nepareizā ekonomiskā politika jau daudzus gadus izputina Latvijas zilo ezeru zemi,» teikts parakstītajā vēstījumā.

Tajā tāpat izteikts lūgums rast iespēju pieņemt adekvātas ekonomiskās, sociālās un politiskās likuma normas, kas dos iespēju Latvijas tautai dzīvot un strādāt Latvijas teritorijā par pienācīgu darba atalgojumu. Vēstules autori norāda, ka pretējā gadījumā tiks izmantotas visas tiesības un iespējas rīkot aktīvas protesta akcijas, kurās tiktu iesaistīta visa tauta, sākot ar robežu bloķēšanu visā valsts austrumu pusē un beidzot ar valdības atlaišanas pieprasīšanu, teikts vēstulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu