Kathleen Edwards «Voyageur» (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Savos 33 gados kanādiešu kantri dziedātāja Ketlīna Edvardsa (Kathleen Edwards) izdevusi trīs gana kvalitatīvus albumus, taču ārpus dzimtās Kanādas viņas vārds tā arī plaši nav izskanējis. Šogad viss mainīsies - Edvardsas ceturto albumu «Voyageur» līdzproducējis vairākām «Grammy» balvām nominētais Dastins Vernons (Justin Vernon) no grupas «Bon Iver», nodrošinot dziedātājai ne tikai plašu publicitāti, bet arī jaunu muzikālu kvalitāti.

Kathleen Edwards «Voyageur»

(Zoe / Rounder)

9/12

«Voyageur» oficiāli tiks izdots 17.janvārī, taču jau šobrīd to pilnīgi legāli bez maksas iespējams noklausīties bezpeļņas organizācijas «National Public Radio» (NPR - www.npr.org) mājas lapā (skat. resursus).

Klausies jauno albumu šeit

Diplomāta meita, kas savu bērnību pavadījusi Korejā un Šveicē, jau piecu gadu vecumā sāka apgūt vijoles spēli. Pusaudža gados klausījusies vecākā brāļa ierakstus - Bobu Dilanu (Bob Dylan), Nīlu Jangu (Neil Young) un drīz jau pati sākusi sacerēt dziesmas.

Kathleen Edwards - Change The Sheets by Rounder Records

Muzikāli Ketlīna Edvardsa balansē starp folka, kantri, dziesminieku (singer-songwriter) tradīcijām un tā īsti kādā noteiktā mūzikas nišā nav spējusi izrauties (ja neskaita nomināciju «Polaris» balvai par albumu «Asking for Flowers» un sadarbību ar Braienu Adamsu).

Ar viņas talantu noteikti bija visas iespējas kļūt par jauno Šerilu Krovu

(pamainot tēlu un liekot lielāku uzsvaru uz roku), Toriju Eimosu (kaut vai vizuālās līdzības dēļ) vai Sūzenu Vegu.

Kathleen Edwards "Voyageur"
Kathleen Edwards "Voyageur" Foto: Publicitātes foto

Viss esot sācies ar parastu e-pastu apmaiņu, kad Edvardsa meklējusi savām nepabeigtajām dziesmām līdzautoru un producentu.

Vernons: «Sveika, prieks ar tevi e-pastā iepazīties! Es gan nestrādāju kā līdzautors.»

Edvardsa: «Es arī ne.»

Vernons: «Man ir divi kaķi.»

Edvardsa: «Man arī ir divi kaķi.»

Vārds pa vārdam, un drīz Edvardsa devās uz Viskonsinu apraudzīt Džastina Vernona leģendāro studiju.

Rezultātā jaunā Edvardsas plate saņēmusi pamatīgu «Bon Iver» injekciju, kas vairāk ir sajūtama, nevis uzskatāmi dzirdama. Šur tur ieskanas tie paši instrumenti, kas «Bon Iver» mūzikā, tie paši tembri (akustiskā ģitāra, piemēram) un noskaņa, bet tomēr šis ir un paliek Ketlīnas Edvardsas ieraksts. Vairākas dziesmas palīdzējis līdz galam pabeigt arī amerikāņu mūziķis Džons Roderiks (John Roderick) no grupas «The Long Winters».

Muzikāli platē vietām ieskanas kaut kas no Toma Petija un Nīla Janga, kaut kas no minētās Sūzenas Vegas. Ketlīnas balss gan nav tik spēcīga kā citai dziedošajai kantri rudmatei Niko Keisai (Neko Case), taču tā ir viegli romantiska, dzidra un ausij tīkama.

Albums ierakstīts laika posmā no 2010.gada augusta līdz 2011.gada maijam Viskonsinā un Toronto. Ierakstā piedalās vairāki viesmūziķi (Nora Džonsa (Norah Jones), Positivus festivālā redzētie «Stornoway» u.c.).

Pirmais albuma vēstnesis ir singls «Change the Sheets» (skat. audio).

Izdošanas datums - 17.01.2012.

Albuma dziesmu saraksts

«Empty Threat»
«Chameleon/Comedian»
«A Soft Place to Land»
«Change the Sheets»
«House Full of Empty Rooms»
«Mint»
«Sidecar»
«Pink Champagne»
«Going to Hell»
«For the Record»

Ketlīna Edvardsa un Braiens Adamss
Ketlīna Edvardsa un Braiens Adamss Foto: REUTERS/ScanPix
Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu