Jaunā «Mazda3» - labāk aprīkota un dinamiskāka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Oficiālais Mazda pārstāvis Latvijā sāk jaunās, populārās Mazda3 tirdzniecību. Sākotnēji, ienākot pasaules tirgū, Mazda3 ātrāk nekā jebkurš cits Mazda modelis pirms tam sasniedza miljons saražoto automobiļu atzīmi. 2008. gadā sekoja 2. paaudzes modelis, kas gadā visā pasaulē tiek pārdots aptuveni 3 miljonos vienību.

«Uzlabojot pieprasīto Mazda3, mēs lielu uzmanību veltījām komfortam un baudai vadīt auto, liekot braukšanas, griešanās un apstāšanās kustībām plūstoši darboties kopā, mēs to saucam par Toitsu-kan. Pateicoties plūstošākai darbībai un iespaidīgajai stabilitātei lielā ātrumā, ar jauno Mazda3 tagad ir vēl patīkamāk braukt,» stāsta Mazda3 programmas vadītājs Keničiro Saruvatari.

Modernās tehnoloģijas un īpaši garais aprīkojuma saraksts padara Mazda3 par lielisku automobili. Piemēram, premium kvalitātes BOSE audiosistēma ar desmit skaļruņiem un Bluetooth sistēma ar MP3 savietojamību nodrošina ļoti patīkamu braukšanu. Adaptīvie ksenona priekšējie lukturi, riepu spiediena uzraudzīšanas sistēma, aizmugurē braucošo automobiļu uzraudzīšanas sistēma un avārijas bremzēšanas signāllukturi sniedz visaptverošu drošību. Turklāt tagad garajā aprīkojumu sarakstā ietilpst arī jauns pārnesumu indikators un navigācijas sistēma, kas darbojas uz TomTom tehnoloģijas* bāzes, piedāvā 4 GB atmiņu un 18 valodas, lielu 5,8 collu skārienjutīgu ekrānu.

Foto: Mazda

Pārdomātāks dizains

Jaunajā Mazda3 dizaineri pārveidoja priekšdaļu, lai tā būtu izteiksmīgāka un aerodinamiskāka, kā arī samazināja aizmugurējā bampera biezumu. Simpātiskā, sportiskā priekšējā daļa ar lielu 5 punktu režģi ir pārveidota, lai radītu bagātīgāku un modernāku iespaidu. Priekšējā bampera stūriem tagad ir lielāki paneļi ap gaisa atverēm, zemākajā daļā novietoti jauni, apaļi miglas lukturi, bet apakšējā priekšējā apmale izvirzās uz priekšu vēl tālāk. Turklāt saīsinātais aizmugurējais bampers ļauj vieglāk ielikt uz izņemt bagāžu no hečbeka bagāžas nodalījuma. Kopumā šīs izmaiņas piešķir virsbūvei muskuļotu izskatu, kas izceļ automobiļa stabilo stāju.

Pārdomātā dizaina un funkcionalitātes kombinācija turpinās arī jaunās Mazda3 iekšpusē, padarot interjeru modernāku un komfortablāku. Piemēram, dizaineri vēlējās samazināt acu kustību daudzumu, kas nepieciešams, lai, sēžot pie stūres, lietotu dažādās info centra sistēmas. Lai to īstenotu, viņi padomāja pat par tādām detaļām kā vadības paneļa apakšējās daļas un biežāk izmantoto pogu krāsas maiņa. Jaunajā modelī tika optimizēti arī atdalītie mērinstrumentu ekrāni, lai rādījumus būtu vieglāk nolasīt, it īpaši dienas laikā.

Optimizēts braukšanas komforts un vadāmības stabilitāte

Lai panāktu augstākas kvalitātes braukšanas pieredzi, autovadītājam braucot jājūt «plūstoša un līdzena sajūta». Inženieri deva šai sajūtai vārdu - Toitsu-kan - un izmantoja to stūres, piekares un virsbūves, kā arī dzinēju un transmisiju veidošanā. Uzlabojumi braukšanas, griešanās un apstāšanās laikā nodrošina vienmērīgu pāreju starp ātruma uzņemšanas, sāniskajiem un ātruma samazināšanas gravitācijas spēkiem, sniedzot plūstošāku un līdzenāku braukšanas sajūtu.

Lai uzlabotu braukšanas komfortu, tika veiktas izmaiņas Mazda3 priekšējā MacPherson balstā un aizmugurējā daudzposmu piekares sistēmā, kā arī elektrohidrauliskā stūres pastiprinātāja sistēmā, kas tika papildināta ar jauniem sūkņa padeves uzstādījumiem, un tika izmantoti stingrāki riteņu diski. Apvienojumā ar stingrāko virsbūvi un optimizētiem amortizatoriem tie nodrošina labāku stūrēšanas reakciju un ceļa izjūtu, it īpaši braucot ar vidēju un lielu ātrumu.

Uzlabota degvielas efektivitāte un zemāks izmešu līmenis

Jaunajai Mazda3 pieejami pieci benzīna dzinēji, trīs common-rail dīzeļdzinēji, kā arī piecpakāpju un sešpakāpju manuālās un četrpakāpju un piecpakāpju automātiskās transmisijas. Dzinēju klāstam ir pievienots jaunais 1,6 litru benzīna dzinējs ar automātisku transmisiju, turklāt gandrīz visiem dzinējiem ir uzlabota degvielas efektivitāte un pazemināts izmešu daudzums.

Benzīna dzinēji

• 2,0 litru DISI dzinējs ar i-stop sistēmu un sešpakāpju manuālo transmisiju tagad ir par 1 litru ekonomiskāks - tikai 6,7 l/100 km.

Godalgotā Mazda3 i-stop sistēma

2009. gadā Mazda laida klajā pasaulē vienīgo start-stop sistēmu, kas dzinēja atkārtotai iedarbināšanai izmanto iekšdedzes enerģiju. Šī unikālā Mazda sistēma ir ieguvusi vairākus tehnoloģiju apbalvojumus. Tā ir aprīkota ar modernu dzinēja kontroli, kas spēj novietot virzuļus, kloķvārpstu un vārstu atvērumus tā, lai dzinēja iedarbināšanai būtu nepieciešams vien nedaudz elektrības. Ar Mazda3 i-stop sistēmu dzinējs tiek iedarbināts divreiz ātrāk un vienmērīgāk nekā ar standarta sistēmām.

• 1,6 litru benzīna dzinējs ar piecpakāpju manuālo transmisiju rada 147 g/km CO2 izmešus iepriekšējo 149 g/km vietā un patērē tikai 6,4 l/100 km.

• Jaunā četrpakāpju automātiskā transmisija Activematic ļauj braukt pilnībā automātiskā režīmā ar slīpuma kontroli un optimizētu pārnesumu pārslēgšanu no ceturtā uz otro pārnesumu vai secīgajā manuālajā režīmā. Sedans ar šādu dzinēju patērē 7,4 l/100 km, bet tā CO2 izmešu daudzums ir 171 g/km.

Dīzeļdzinēji

• Abi 2.2 l jaunās Mazda3 turbo dīzeļdzinēji - gan 185, gan 150 ZS versijas ietaupa gandrīz 4% degvielas, kā arī samazina CO2 izmešu daudzumu izplūdes gāzēs.

• 1,6 litru turbo dīzeļdzinējam ar sešpakāpju manuālo transmisiju nepieciešami vien 4,3 l/100 km, kas ir par 2,3% mazāk nekā līdz šim, tā CO2 izmešu daudzums ir vien 115 g/km, kas ir par 1,7% mazāk nekā pašreizējā dzinējā, pateicoties samazinātai eļļas sūkņa pretestībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu