«Ventspils» Izaicinājuma kausa otro kārtu sāk ar zaudējumu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.bkventspils.lv

Zaudējumu Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas otrā posma - «Top 16» turnīra - I apakšgrupas pirmajā spēlē otrdien piedzīvoja Latvijas komanda BK «Ventspils», kas izbraukumā ar rezultātu 69:77 piekāpās Vācijas vienībai Oldenburgas «Ewe Baskets».

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 23 punktiem un 7 atlēkušajām bumbām bija Mārtiņš Meiers, bet ar 16 punktiem izcēlās Džamars Jangs.

Tikmēr «Ewe Baskets» klubā 20 punktu un 13 atlēkušās bumbas Ronalda Barela kontā.

Pirmais puslaiks

Mačā jau no pirmajām minūtēm dominēja mājinieki, kas ātri vien izvirzījās vadībā ar 7:0, un aptuveni šāds pārsvars saglabājās visu pirmo ceturtdaļu. Pēc desmit spēlētām minūtēm ventspilnieki zaudēja ar 11:16.

Otrajā ceturtdaļā komandas rādīja ļoti viļņveidīgu sniegumu - sākotnēji mājinieki panāca 20:11, tomēr turpinājumā sekmīgāk nospēlēja «Ventspils» un pietuvojās pretiniekiem līdz 18:20. Pēc minūtes pārtraukuma atkal sekmīgāk veicās «Ewe Baskets» komandai, kas divas ar pusi minūtes pirms puslaika beigām pirmoreiz mačā ieguva desmit punktu pārsvaru - 30:20.

Tomēr «Ventspils» nepadevās - divus punktus guva Meiers, bet piecus vienības jaunpienācējs Mamadi Diane, un pēdējā minūtē viesi zaudēja vairs tikai ar 27:30. Šādi arī noslēdzās pirmais puslaiks.

Otrais puslaiks

Pēc Artūra Bērziņa tālmetiena otrā puslaika sākumā «Ventspils» pietuvojās līdz 30:32, tomēr turpinājumā desmit punktus pēc kārtas guva mājinieki un rezultāts kļuva 30:42. Atlikušajā trešās ceturtdaļas posmā mājinieku dominance bija vēl lielāka un pirms pēdējām desmit minūtēm «Ventspils» jau zaudēja ar 42:61.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā ventspilnieki guva pirmos sešus punktus un arī turpinājumā lēnām deldēja pārsvaru, trīs minūtes pirms pamatlaika beigām jau zaudējot mazāk nekā desmit punktus - 62:71. Tomēr nopietnāk cīņā par uzvaru ventspilnieki iesaistīties nespēja un turnīra otro posmu sāka ar zaudējumu.

Citā I apakšgrupas otrdienas spēlē Ruānas «Chorale» ar 68:63 Leidenes «Zorg En Zekerheid».

Nākamo maču «Ventspils» aizvadīs pēc nedēļas, kad uzņems «Zorg En Zekerheid» komandu, bet «Chorale» savā laukumā spēkosies ar «Ewe Baskets».

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas četrās apakšgrupās pa četrām un aizvadīs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu