Konkursā uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu pieci pretendenti

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Konkursā uz Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora amatu pieteikušies pieci kandidāti, aģentūra BNS uzzināja Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP). Pieteikumi tiks atvērti otrdien, 10.janvārī, kad NEPLP oficiāli arī atklās kandidātu vārdus.

«Aploksnes ir slēgtas, tās tiks atvērtas tikai sēdes laikā,» sacīja padomes pārstāve Sanita Blomniece.

Zināms, ka konkursā startē līdzšinējais LR ģenerāldirektora pienākumu izpildītājs Jānis Siksnis.

Jaunais sabiedriskā radio vadītājs jāieceļ līdz 29.janvārim. Esošā NEPLP solījusi gala lēmumu atstāt jaunajam padomes sastāvam, bet apņēmusies izskatīt kandidatūru atbilstību likumā noteiktajām prasībām.

Jauns LR vadītājs ir jāmeklē, jo šo amatu pametis ilggadējais sabiedriskā radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts, kurš pārgājis darbā uz Latvijas Televīzijas Ziņu dienestu.

Pretendentu atlasē NEPLP vērtēs politisko neitralitāti, izglītību, iepriekšējo darba pieredzi, it īpaši uzņēmumu vadīšanā, praktiskās darba iemaņas, īpaši prasmi analizēt finanšu ziņojumus.

Pretendentiem jāiesniedz arī LR turpmāko piecu gadu mērķu programma, kurā jāiekļauj savs skatījums par LR misiju, finansiālā stāvokļa novērtējums, nacionālā pasūtījuma veidošanas principi un vienota medija izveide, kā arī citi jautājumi.

Pēc kandidātu atlases pretendentus, kas atbilst nolikumā iekļautajām prasībām, uzaicinās uz interviju. NEPLP par kandidātiem balsos, un LR valdes loceklis tiks iecelts ar NEPLP locekļu kvalificēto balsu vairākumu.

Konkursa nolikums paredz, ka pretendentu vērtēšanas termiņus padome nosaka brīvi pēc saviem ieskatiem, bet tas nevar būt ilgāks par 2012.gada 29.februāri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu