«Dinamo» zaudē «Spartak» jaunā gada pirmajā spēlē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zaudējumu jaunā gada pirmajā spēlē Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā ceturtdien piedzīvoja Rīgas «Dinamo» komanda, kas savā laukumā ar 1:2 pēcspēles metienu sērijā piekāpās Maskavas «Spartak» vienībai. Rīdziniekiem vienīgos vārtus guva aizsargs Guntis Galviņš.

(Papildināts viss teksts.)

Spēli abas komandas sāka ļoti aktīvi un izniekoja vairākas labas iespējas atklāt rezultātu. Nedaudz bīstamāk gan uzbruka «Dinamo» hokejisti, taču teicami spēlēja «Spartak» vārtsargs Ivans Kasutins, novēršot visas briesmas savu vārtu tuvumā.

Mača piektajā minūtē uz noraidīto spēlētāju soliņa devās Latvijas kluba aizsargs Arvīds Reķis un viesiem skaitliskā vairākuma realizēšanai bija nepieciešama minūte - no aizvārtes, neviena nepiesegts, vārtu priekšā izslidoja Ļjudučins, kurš ripu raidīja gandrīz tukšos vārtos un atklāja rezultātu.

Pirmās trešdaļas vidū iespēja realizēt vairākumu bija «Dinamo» komandai, tomēr laukuma saimnieki savu iespēju nespēja izmantot, bet pāris minūtes vēlāk jau rīdziniekiem nācās aizstāvēties mazākumā, taču arī «Spartak» vairākumā neko bīstamu nespēja izveidot un rezultāts nemainījās.

Turpinājumā «Dinamo» komandai bija nospiedošs pārsvars, taču pārspēt pretinieku vārtsargu neizdevās, bet divas ar pusi minūtes pirms pirmās trešdaļas beigām viesi palika mazākumā. Šajā vairākumā «Dinamo» uzbruka ļoti aktīvi un vienā no epizodēm ripa pēc Mārtiņa Karsuma metiena trāpīja pa vārtu pārliktni, tomēr «Spartak» kopējiem spēkiem izdevās nosargāt savus vārtus neskartus.

Otrās trešdaļas sākumā uz divām minūtēm atpūsties devās «Dinamo» aizsargs Jēkabs Rēdlihs, tomēr šo mazākumu rīdzinieki izturēja, turklāt bīstamu metienu mazākumā izdevās veikt Jānim Spruktam, kuru gan Kasutins bez īpašām problēmām atvairīja.

Spēles 27.minūtē iespēja realizēt viena laukuma spēlētāja pārsvaru bija arī «Dinamo» hokejistiem, kuri vairākumā izveidoja vairākas ļoti bīstamas epizodes pie pretinieku vārtiem, taču pārspēt lieliski spēlējošo Kasutinu joprojām neizdevās.

Mača turpinājumā cīņa bija līdzīga un abas komandas ik pa laikam izveidoja vētrainas epizodes pretinieku vārtu tuvumā, tomēr stabili spēlēja abi vārtsargi Kasutins un Kriss Holts, tāpēc otrajā trešdaļā precīzu metienu tā arī nebija.

Trešās trešdaļas sākumā «Dinamo» atkal bija iespēja realizēt vairākumu, taču arī šoreiz tā palika neizmantota, bet mača 52.minūtē «Spartak» hokejisti vēlreiz palika mazākumā - šajā vairākumā rīdziniekiem bija pāris teicamas iespējas gūt vārtus, tomēr fantastiski turpināja spēlēt Kasutins, kurš glāba savu komandu no vārtu zaudējuma.

Nepilnas piecas minūtes pirms mača pamatlaika beigām «Dinamo» atkal spēlēja vairākumā, un šoreiz to beidzot izdevās realizēt - nepiesegtais Galviņš pieslidoja pie vārtiem un, uztverot Sprukta piespēli no aizvārtes, raidīja ripu vārtos un panāca neizšķirtu 1:1.

Atlikušajās trešās trešdaļas minūtēs abas komandas apmainījās ar labiem uzbrukumiem un centās gūt uzvaras vārtus, taču uzdevumu augstumos bija Holts un Kasutins, tāpēc pamatlaikā rezultāts vairs nemainījās.

Pagarinājumā turpinājās spraiga un interesanta cīņa, tomēr tuvāk uzvaras vārtu gūšanai bija «Dinamo» hokejisti.

Savukārt «Spartak» laimi meklēja ātros un bīstamos pretuzbrukumos, taču Holts spēlēja pārliecinoši un rezultāts nemainījās, tāpēc uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešama pēcspēles metienu sērija.

Pēcspēles metienu sērijā šoreiz paveicās «Spartak» komandai, kas, pateicoties Ružickas precīzajam metienam, uzvarēja ar 1:0. Savukārt «Dinamo» rindās savas iespējas neizmantoja Mārtiņš Karsums, Miķelis Rēdlihs un slovāku uzbrucējs Marcels Hosa, kurš bija neprecīzs divreiz.

Par mača labākajiem spēlētājiem tika atzīti Holts un Kasutins.

Rīgas «Dinamo» - Maskavas «Spartak» 1:2 (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1)

Vārtu guvēji: 1:0 Romāns Ļjudučins (Pokrovskis, Ružička) (5:58 vair.), 1:1 Guntis Galviņš (Sprukts, M. Rēdlihs) (55:50 vair.), 2:1 Štefans Ružička (65:00 pēcspēles metiens).

Metieni: 44 - 29

Soda minūtes: 8 - 14

Šī ir abu komandu trešā tikšanās šosezon. Pirmajā spēlē, kas oktobrī risinājās Maskavā, laukuma saimnieki svinēja uzvaru ar 3:0, bet otrajā mačā Rīgā «Dinamo» guva virsroku ar rezultātu 4:1.

Rīgas «Dinamo» komandas sastāvs

Vārtsargi: Kriss Holts (Māris Jučers).

Aizsargi: Krišjānis Rēdlihs, Guntis Galviņš, Sandis Ozoliņš, Jēkabs Rēdlihs, Arvīds Reķis, Kristaps Sotnieks, Oskars Cibuļskis.

Uzbrucēji: Mārtiņš Karsums, Jānis Sprukts, Miķelis Rēdlihs, Džeimijs Lundmarks, Frēdriks Vargs, Marsels Hosa, Roberts Bukarts, Niklass Luseniuss, Mārtiņš Cipulis, Ainārs Podziņš, Ģirts Ankipāns, Gints Meija, Māris Bičevskis.

Savainojuma dēļ šajā spēlē rīdziniekiem nevar palīdzēt uzbrucēji Aleksandrs Ņiživijs, Andris Džeriņš un aizsargs Rodrigo Laviņš. Ņiživijs nevarēs spēlēt vēl vismaz nedēļu, bet abi pārējie krietni ilgāk. Savukārt ierindā atgriezies centra uzbrucējs Jānis Sprukts.

Izmaiņas sastāvā

Kopš iepriekšējās KHL spēles Rīgas komandas rindas skārušas ievērojamas izmaiņas. Vienību pametis somu uzbrucējs Ville Nieminens, bet «Dinamo» sastāvā atgriezies 30 gadus vecais slovāks Marsels Hosa, kurš pirmajās divās sezonās bija Rīgas kluba uzbrukuma līderis. Pēdējā darba vieta Hosam bija tieši «Spartak» klubā.

Komandu līderi

«Dinamo» rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Miķelis Rēdlihs, kurš 35 spēlēs izcēlies ar 9 vārtu guvumiem un 27 piespēlēm, bet «Spartak» rindās visvairāk punktu sakrājis Štefans Ružička, kam 15 vārtu guvumi un 8 rezultatīvas piespēles.

Šajā mājas spēļu sērijā «Dinamo» vēl tiksies ar Sanktpēterburgas SKA (7. janvārī) un Maskavas «Dinamo» (9. janvārī).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu