Gulbenes novada domes vadība palielina sev algas

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Bogdanovs/dzirkstele.lv

Gulbenes novada domes sēdē 29.decembrī deputāti nobalsoja par pašvaldības darbinieku 2012.gada atlīdzības nolikumu, kas paredz lielākas algas domes vadībai. Priekšsēdētājai Sandrai Daudziņai - 1248 lati sākotnēji 2009.gadā apstiprināto 960 latu vietā, viņas vietniekam Dainim Švikam - 1121 lats (bija 786 lati), kā arī izpilddirektorei Sarmītei Krišānei - 1120 lati (2009.gadā noteiktā izpilddirektora amatalga bija 864 lati) līdz nodokļu nomaksai.

Vairāk par darbu domē pelnīs arī paši deputāti. Viņiem darba stundas likme būs 6,80 lati (sākotnēji, 2009.gadā, bija 5 lati). Sēdē tika apstiprināts arī jaunais pilsētas un pagastu pārvalžu vadītāju, kā arī pašvaldības iestāžu vadītāju mēnešalgu saraksts. Jaunā amatpersonu algas stāsies spēkā ar šā gada 1.janvāri.

Vērtēšanas komisija izceļ četrus pārvaldniekus

Dažiem pašvaldības iestāžu vadītājiem algas esot kļuvušas lielākas burtiski par pāris latiem, dažiem - gandrīz nav lielākas, citiem ir kļuvušas lielākas.

S.Daudziņa «Dzirkstelei» skaidro, ka algu apmēru katrai amatpersonai noteikusi no domes vadošajiem darbiniekiem veidota komisija, vadoties pēc normatīvajiem aktiem - Ministru kabinetā apstiprinātā amatu kataloga un kvalifikācijas pakāpju noteikšanas kārtības. Komisija katras amatpersonas izvērtēšanā ir izmantojusi mēnešalgu skalu, kura domē stājās spēkā ar S.Daudziņas rīkojumu pagājušā gada rudenī. «Likums »Par pašvaldībām« nosaka, ka šīm amatpersonām algas ir jānosaka ar domes sēdes lēmumu,» uzsver S.Daudziņa.

Katrs darbinieks ticis izvērtēts, ņemot vērā izglītību, profesionālās zināšanas, darba plānošanu, kvalitāti, produktivitāti, darba raksturu, atbildības pakāpi, sadarbības un personālvadības prasmes. Katrs darbinieks aizpildīja anketu. Piemēram, no visiem pārvalžu vadītājiem četri ir labākie. Viņiem A līmenim atbilst rādītāji atsevišķās sadaļās. Tie ir pagastu pārvalžu vadītāji - Aleksandrs Vasiļjevs Jaungulbenē, Uģis Aigars Lizumā, Māris Jansons Rankā un Māris Milns Lejasciemā. Jo augstāks vērtējums, jo lielāka alga! Katram no šiem pārvaldniekiem komisija noteikusi visaugstāko amatalgu - 770 latu apmērā līdz nodokļu nomaksai -, salīdzinot ar citiem pagastu pārvaldniekiem. «Viņiem visiem ir izaugsmes iespējas,» saka S.Daudziņa.

Deputāts izceļ citus četrus pārvaldniekus

Deputāts Ivars Kupčs uzstāja, lai lielākas algas, nekā piedāvā vērtēšanas komisija, tiktu piešķirtas četriem pārvaldniekiem - Līgo un Daukstu pagasta pārvaldniekam Uldim Doņukam 770 lati komisijas noteikto 750 latu vietā, Stāmerienas pagasta pārvaldniekam Aināram Brezinskim 720 lati 678 latu vietā, Gulbenes pilsētas pārvaldniekam Osvaldam Lucānam 950 lati 876 latu vietā un Tirzas pagasta pārvaldniekam Česlavam Barkovskim 720 lati 678 latu vietā.

Priekšlikums guva deputātu vairākuma atbalstu, taču izvērsās diskusija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu