Turpinās jauno dramaturgu lugu lasījumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 4.janvārī plkst.19 nevalstiskajā teātrī «Dirty Deal Teatro» savus darbus lasīs četri jaunie dramaturgi. Tie būs jau otrie lasījumi jauno dramaturgu lugu lasījumu cikla «10 minūtes slavas» ietvaros, informē rīkotāji.

«10 minūtes slavas» ir Latvijas jauno dramaturgu lugu lasījumu cikls, kura ietvaros katra mēneša pirmajā trešdienā «Dirty Deal Teatro» savus darbus lasa četri jaunie dramaturgi. Viņi iepazīstina plašāku publiku ar sevi un savu topošo lugu, dalās iespaidos ar klausītājiem un cits ar citu, kā arī cīnās par naudas balvu, kuras ieguvēju ar savu balsojumu ik reizi nosaka publika. Pagājušā mēneša lasījumos visvairāk balsu tika atdots par dramaturga Edgara Niklasona darbu. Šomēnes publika tiek aicināta iepazīties ar jauniem autoriem!

Cikla noslēguma lasījumos jūnijā no ikmēneša uzvarētāju vidus tiks izvēlēts viens dramaturgs, kura darbs nākamajā sezonā tiks iestudēts «Dirty Deal Teatro».

Lasījumu cikla mērķis ir atgriezeniskās saiknes veidošana starp mākslas darba uztvērēju un tā autoru. Piedalīšanās šādos lugu lasījumos ir vērtīga pieredze jaunajiem dramaturgiem – tā ir iespēja parādīt savu darbu plašākai auditorijai. Tāpat tas ir interesanti klausītājiem – viņi ar savu viedokli piedalās jaunās lugas tapšanā. Lasījumi var kļūt par labu sākuma punktu kāda dramaturga un režisora savstarpējai sadarbībai, atrodot kopīgu valodu, lai veidotu jaunus projektus.

Ieeja lasījumos ir bez maksas.

Pieteikšanās nākamā mēneša lasījumiem līdz 26.janvārim. Sīkāka informācija par pieteikšanos atrodama nevalstiskā teātra Dirty Deal Teatro mājaslapā (skat. resursus).

Projekts norisinās sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un Valsts Kultūrkapitāla fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu