Starkovs turpinās vadīt Latvijas futbola valstsvienību

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas nacionālo futbola komandu arī turpmāk vadīs Aleksandrs Starkovs, kļuva zināms otrdien Latvijas Futbola federācijas (LFF) organizētajā preses konferencē. Līgums noslēgts līdz 2014. gada Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas cikla beigām.

(Pievienots LFF ģenerālsekretāra Jāņa Mežecka komentārs.)

Ja LFF būs apmierināta ar Starkova darbu valstsvienībā, kontrakts tiks pagarināts vēl uz vienu kvalifikācijas turnīra ciklu.

Mežeckis: Ir izdarīta pareizā izvēle

«Latvijas Futbola federācijai nav iebildumu, ka Starkovs savu darbu apvieno izlasē un «Baku» komandā,» sacīja LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis. «Starkovs ir vispiemērotākais cilvēks, kas atradis kopīgu valodu ar jaunajiem spēlētājiem. Esmu pārliecināts, ka ir izdarīta pareizā izvēle.»

Viņš neslēpa, ka izskatītas arī citu speciālistu iespējas strādāt ar komandu, tomēr priekšroka tika dota līdzšinējam trenerim.

«Mums rezervē bija arī citi varianti, bet Starkovs bija primārais,» tā Mežeckis.

Sākotnēji LFF vadība jaunā galvenā trenera vārdu solīja nosaukt pērn decembrī. Tas netika izdarīts, jo acīmredzot turpināja sarunas ar Starkovu.

54 gadus vecais speciālists ikdienā vada Azerbaidžānas klubu «Baku», kas vietējā čempionātā ieņem 5. pozīciju 12 komandu konkurencē.

Līdz šim Starkovs savu pēdējo spēli pie Latvijas komandas vadības stūres aizvadīja pagājušā gada oktobrī Horvātijā, kur 2012. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra ietvaros mūsu valstsvienība piekāpās ar 0:2.

Pēc EČ kvalifikācijas cikla viņam beidzās līgums ar LFF.

Latviju aizveda uz Eiropas čempionātu Portugālē

Starkovs ar Latvijas valstsvienību strādāja no 2001. gada līdz 2004. gada beigām, kopā ar komandu pārsteidzošā kārtā kvalificējoties 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīram. Pēc tam viņš savu trenera karjeru turpināja Krievijas premjerlīgas komandā Maskavas «Spartak».

Savukārt Latvijas izlasē atgriezās 2007. gadā.

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu Latvija noslēdza ceturtajā pozīcijā F apakšgrupā. Šajā ciklā komandā notika paaudžu maiņa, un veiksmīgāko sniegumu mūsu izlase demonstrēja tā otrajā pusē.

Nākamo oficiālo spēli mūsu izlase aizvadīs 29. februārī, kad Antālijā (Turcija) draudzības spēlē tiksies ar Kazahstānu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu