Gulbenieši cieš no satiksmes trokšņa Blaumaņa ielā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dzirkstele.lv

Ne reizi vien dzirdētas Blaumaņa ielā dzīvojošo gulbeniešu sūdzības par to, ka šī tranzītiela ir pārāk skaļa, transporta kustībai uz tās - slikta amortizācija. Rezultātā no trokšņa un vibrācijas cieš gan iedzīvotāji, gan viņu dzīvojamās mājas. Pašvaldība cer uzlabot situāciju, ja būs iespēja realizēt ielas rekonstrukcijas projektu.

Gulbenes novada dome jau pirms kāda laika to pasūtījusi SIA «Vertex projekti», un pašlaik notiek tehniskā projekta aktualizācija. Blaumaņa iela, kā zināms, vienlaikus ir tranzītiela ir ceļš Balvu virzienā, tāpēc ir iespēja pretendēt uz Eiropas naudu. Projekta iecere ir apjomīga, kopējās izmaksas lēšot vairāk nekā 2 miljonu latu vērtībā.

«Cerības nav lielas, tomēr darām visu, lai iecere izdotos. Projektu konkursā pretendentu ir ļoti daudz,» «Dzirkstelei» atzīst Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa. Ja deputāti Blaumaņa ielas rekonstrukcijas ieceri atbalstīs šodien domes sēdē, projekts būs jāsagatavo iesniegšanai konkursam līdz 16.janvārim, pretendējot uz Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu 75,99 procentu apmērā no visām šā projekta attiecināmajām izmaksām.

Ja projekts gūs atbalstu, aptuveni 1,75 kilometrus garā Blaumaņa iela Gulbenē iegūs modernu veidolu. Tai būs jauns asfaltsegums, lietusūdeņu novades sistēma, gājēju ietve, veloceliņš, apstādījumi un satiksmes drošības uzlabojumu krustojumos. Cik īsti varētu reāli izmaksāt ielas rekonstrukcija, parādīs tikai iepirkums. Taču pagaidām pašvaldība rēķinās maksimālajām izmaksām.

Ja projekts konkursā tiks atbalstīts, no tā attiecināmajām izmaksām vismaz 22,01 procents būs jāapmaksā pašvaldībai, 3 procenti finansējuma varētu būt no valsts budžeta. Projekta apstiprināšanas gadījumā Gulbenes novada domei projekta īstenošanai būs jāgarantē līdzfinansējuma apmaksa vairāk nekā 450 tūkstošu latu apmērā, kā arī jāgādā par projekta priekšfinansēšanu un neattiecināmo izmaksu apmaksu, aizņemoties naudu Valsts kasē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu