Fergusons Mančestras «United» vēlas vadīt vēl trīs gadus

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Leģendārais Anglijas čempionvienības futbolā Mančestras «United» galvenais treneris Alekss Fergusons pēc savas 70.dzimšanas dienas nosvinēšanas paziņojis, ka vēlas vienību vadīt vēl vismaz trīs gadus.

Skotu futbola speciālists «United» komandas galvenā trenera postenī pavadījis jau 25 gadus.

Fergusons «United» komandu bez pārtraukumiem vada jau kopš 1986.gada, kad uz Angliju pārcēlās no Skotijas komandas «Aberdeen».

Treneris sevi pie komandas stūres redz līdz 2014.gadam, bet labas veselības gadījumā aiziešana no futbola varētu tikt atlikta uz vēl ilgāku laiku.

«Tik ilgi, cik mana veselība to ļaus. Tik ilgi, kamēr es gūšu baudu no šā darba un priecāšos par komandas sniegumu,» savu palikšanu komandā komentēja Fergusons. «Komandā ir ienākuši virkne jaunu spēlētāju, kas līdz šim nav izcīnījuši nekādas trofejas. Es vēlos izveidot jaunu komandu, kas dominēs Anglijas un Eiropas futbolā.»

«Mums ir jāturpina mūsu uzvaru gājiens Anglijā. Bez šaubām, arī uzvara UEFA Čempionu līgā šim klubam ir svarīga. Papildus tam, ko esam sasnieguši, mums vajadzēja iekļūt vēl vismaz trijos finālos,» uzskata treneris. «Taču man nav tiesību būt alkatīgam. Divas čempiona medaļas ir sasniegums.»

Jau ziņots, ka Fergusona dzimšanas dienā «United» sestdien pārsteidzoši savā laukumā ar 2:3 zaudēja Blekbērnas «Rovers» komandai.

«Vienmēr uzvarēt nav iespējams. Cilvēki saka, ka esam uzvarētāji un izcila komanda, taču es uzskatu, ka mēs esam izcili zaudētāji. Mēs neļaujam tam notikt pārāk bieži, bet šādās reizēs mākam pret to pareizi attiekties,» piebilda Fergusons.

Mančestras «United» galvenā trenera amatā Fergusons ar komandu 12 reizes triumfējis Anglijas premjerlīgā, piecas reizes uzvarējis Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa izcīņa, četras reizes cēlis virs savas galvas Anglijas Līgas kausa izcīņa trofeju un divas reizes uzvarējis UEFA Čempionu līgas turnīrā.

Desmit reizes Fergusons atzīts par premjerlīgas gada labāko treneri.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējuma tabulā «United» pašlaik ar 45 punktiem 19 spēlēs ieņem otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu