Ieteikumi iebūvējamo skapju materiālu izvēlē (3)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iebūvējamo skapju plaukti lielākoties tiek veidoti no lamināta (parasti 16 mm bieza kokskaidu plātne), tādēļ plaukta garumam nevajadzētu pārsniegt 1 metru. Pretējā gadījumā tie var ieliekties, ja plauktā būsiet salikuši vairāk drēbju. Vislabāk ik pēc 60 cm izvietot plauktu turētājus, kas gan mazliet bojā kopējo skapja iekšskatu.

Bīdāmās durvis veido rāmis un pildījums. Rāmis vienlaikus ir arī rokturis, aiz kura durvis tiek bīdītas. Durvju mehānisms konstruēts tā, lai bez piepūles varētu pārbīdīt durvis augstumā līdz trīs metriem.

Durvju pildījumu veido no dažādiem materiāliem: lamināta plātnēm, dabīgajiem finierējumiem, stikliem, dekoratīvajiem režģiem un citiem materiāliem. Šobrīd vispopulārākais durvju pildījuma materiāls ir matētais stikls un spogulis. Pēdējais variants ieteicams šaurās priekštelpās, jo spogulis dos telpas paplašināšanas efektu.

Ja nevēlaties skapi izcelt savā interjerā, tā sienas var nokrāsot tādā pašā krāsā kā istabas sienas – tad skapis tiks uztverts nevis kā mēbele, bet gan kā viena no sienām.

Tērauda sistēmu rāmji un treki ir darināti no lokšņu metāla, kas klāts ar speciālu emalju. Tās kvalitāte bieži vien atkarīga no cinka, lakas un grunts slāņu kvalitātes. Nav arī mazsvarīgi, no kādas kvalitātes tērauda ražots pats profils. Pastāv viedoklis, ka alumīnija sistēmas ir drošākas nekā tērauda, jo alumīnija profils ir biezāks, turklāt vertikālās un horizontālās detaļas savienotas ar papildstiprinājumiem. Tas durvju konstrukciju padara maksimāli izturīgu. Turklāt alumīnija izstrādājumus neapdraud korozija.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu